Bakan Eker: Sanatla toplumun gündemine gıda güvenliğini taşıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, toplumun dikkatini gıda güvenliğine çekmeye çalıştıklarını belirterek, "Madem işimiz tabiatla ve toprakla.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker: Sanatla toplumun gündemine gıda güvenliğini taşıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, toplumun dikkatini gıda güvenliğine çekmeye çalıştıklarını belirterek, "Madem işimiz tabiatla ve toprakla. Biz de tabiatı nasıl tasavvur ettiğimizi nasıl bir ilişki kurduğumuzu, bu sektörün ne kadar önemli olduğunu çeşitli aktivitelerle toplumun gündemine taşımak etkinlikler yapıyoruz." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Honeybana Balparmak işbirliğinde düzenlenen Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması’nda dereceye giren çocuklar düzenlenen bir program ile ödüllerini aldı. Bilkent Otel’de düzenlenen törene Mehdi Eker'in yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve ödüle hak kazanan çocuklar ile aileleri katıldı.

Toplantıda konuşan, Bakan Eker, güvenilir gıda tüketiminde bilinç sahibi olmanın önemine değindi. "Kuşkusuz çocukların içindeki muhteşem dünya, gelecek tasavvurunun renkle kalemle buluşması gerekiyor." diyen Eker, şöyle konuştu:

"Asıl olan sanat yolu ile insanın en ulvi tarafıdır. İnsanın kendini araması faaliyetidir. Gerçek sanatın kişinin Allah’ı araması olduğun söyler, Necip Fazıl. Bizim açımızdan, insan tabiatın bir parçası. İnsanın aslı toprak. Topraktan geldik toprağa döneceğiz. Tabiatın ürünleri ile besleniyor ve büyüyoruz. Onunla ilişkimiz ne kadar sağlıklı olursa geleceğimiz de huzurlu ve sağlıklı olur. Başkaları için üretim yapıldığında gıda maddesinin muhafaza sorunu ortaya çıkıyor. Onun için de muhafaza gerekiyor. Endüstri ürünü olması nedeniyle birden fazla muhteviyatı olan yeni bir gıda maddesi ortaya çıkıyor. Şehirlerde yaşayan insanlar için diğer ülkelerin insanları için üretilmiş gıda maddeleri çıkıyor. Bunun için yeni bir sorun alanı oluşturduğunu biliyoruz. Bunun için gıdanın güvenilir olması gerekiyor. Denetim sistemlerinin olması gerekiyor ki, herkes aldıkları gıda maddelerine güvenebilsin."

"GÜVENİLİR GIDAYI TOPLUMUN GÜNDEMİNE TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Eker, toplumun dikkatini gıda güvenliğine çekmeye çalıştıklarını da söyledi. "Sanat yolu ile bunun tasavvuru nasıl olur?" gayesini de taşıdıklarını anlatan Eker, şöyle devam etti:

"Çocukların, en masum tarafsız göze sahip olmaları, tertemiz dünyaya, bakış açısına sahip olmalarıdır. Sonsuz dünyada bu nasıl görünüyor bakış açısı ile tenkidi hayali hakikati ile nasıl görünüyor? Bunu ortaya koymak gerekiyor. Onun için bu kadar ressamımızın bu konuya ilgi göstermesi bizim için önemli. Madem işimiz tabiatla ve toprakla. Biz de tabiatı nasıl tasavvur ettiğimizi nasıl bir ilişki kurduğumuzu, bu sektörün ne kadar önemli olduğunu çeşitli aktivitelerle toplumun gündemine taşımak için çeşitli etkinlikler yaptık. Fotoğraf, resim yarışmalar vb..."

"GIDANIN YETERİ KADAR ÜRETİLMESİ ÖNEMLİ"

Eker, gıdanın yeteri kadar üretilmesinin önemli olduğuna da dikkat çekti. Dünyada yeteri kadar gıda maddesi oymasına rağmen, bu maddelere her insana ulaşamadığını vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Yeteri kadar üretildiği halde 900 milyon aç insan var. İsraf var. İnsanlar, tüketeceklerinden fazla alıyor ve israf oluyor. Bir yılda 1 milyar 300 milyon ekmek ton çöpe atılıyor. Bu miktar dünyadaki bütün açları doyuracak yeterlilikte. Geçen sene 17 Ocak’ta kampanya başlattık. Ekmek israfı ile ilgili. İsrafa dikkat etmemiz gerekiyor. Buna bizi öğretecekler çocuklar. Biz hayattaki birçok şeyi çocuklardan öğreniriz. Çocukların bakışları, saf, hikmetli. Çocuklarımızdan ekmek israfı ile ilgili bakış açısı bekliyoruz."

Programın sonunda, ödül alan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Ardından Bakan Eker ve Avcı, resim sergisinin açılışını yaptı.
CİHAN

Yorumlar