Avrupa’da sanayi pozitif sinyal veriyor

Borç krizinin etkilerini üzerinden atmaya çalışan Avrupa'da sanayiden olumlu sinyaller geliyor. Son açıklanan kapasite kullanım oranlarını, 'sanayinin ileriye dönük verdiği pozitif sinyal' olarak değerlendiren uzmanlar, Avrupa bölgesinde 2013...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’da sanayi pozitif sinyal veriyor

Borç krizinin etkilerini üzerinden atmaya çalışan Avrupa'da sanayiden olumlu sinyaller geliyor. Son açıklanan kapasite kullanım oranlarını, 'sanayinin ileriye dönük verdiği pozitif sinyal' olarak değerlendiren uzmanlar, Avrupa bölgesinde 2013 yılına göre ciddi bir toparlanma olduğunu vurguluyor.

Avrupa'daki son durumu ele alan XTB Menkul Değerler Araştırma Raporu'na göre; özellikle sanayi sektöründe kaybedilen rekabet üstünlüğü, doğal büyüme oranlarını olumsuz yönde etkiledi. Ancak sanayi üretiminin en önemli göstergesi olarak kabul edilen kullanım kapasitesi oranı Avrupa’nın krizle mücadeleye devam ettiğini gösteriyor. Bu noktaya dikkat çekilen raporda, "2011 yılının 3. çeyreği itibariyle sanayi sektörü kullanım oranını en çok artıran ülke Haziran ayında 54,6 ile son 7 yılın zirvesine ulaşan İspanya oldu. Buna karşın PMI verilerine göre Almanya’da ise kapasite kullanım oranı düştü. Avrupa geneline bakıldığında ise geçtiğimiz yılın birinci çeyreğinde gerileyen kapasite kullanım oranı yeniden 2011 yılının 3. çeyrek seviyelerine yaklaştı. Sanayi sektörünün üretkenliğini gösteren bu verilerde özetle, Avrupa bölgesinde 2013 yılına göre ciddi bir toparlanma olduğunu ve Avrupa sanayisinin ileriye dönük pozitif sinyaller verdiğini görmekteyiz." değerlendirmesi yapıldı.

Avrupa’da başgösteren borç krizinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen krizin etkileri halen devam ediyor. Söz konusu krizden en çok Yunanistan, İrlanda, İspanya, Fransa ve İtalya etkilendi.

CİHAN

Yorumlar