Avrupa'da mobil internet ücreti yarı yarıya düştü

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde mobil internet kullanım ücretlerinde önemli indirimlere gidildi. Düşen mobil ücretler, özellikle ülkeler arası seyahat eden ve mobil cihazlarıyla internete giren kişilerin yüzünü güldürecek.Avrupa’da...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da mobil internet ücreti yarı yarıya düştü

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde mobil internet kullanım ücretlerinde önemli indirimlere gidildi. Düşen mobil ücretler, özellikle ülkeler arası seyahat eden ve mobil cihazlarıyla internete giren kişilerin yüzünü güldürecek.

Avrupa’da mobil telefonların kullanımında uygulanan roaming ücretleri, Avrupa Komisyonu’nun yeni direktifleri doğrultusunda yüzde 50 oranında düşürüldü. Telefonla görüşme ve mesajlaşma ücretleri de ucuzladı.

Veri indirmenin megabayt başına maksimum 45 Euro sent olan ücreti, yeni uygulamayla 20 sente düşürüldü. Yeni ücretler kapsamında maksimum SMS ve arama ücretleri de yüzde 25 oranında düştü.

Avrupa Komisyonu, üye ülkeleri kapsayacak olan uygulamayla her ülkedeki mobil operatörlere göre değişen fiyat farkını ortadan kaldırmak ve yüksek ücretlendirmenin önüne geçmek istediklerini açıkladı.

Avrupa Komisyonu tarafından dün açıklanan kararla, Avrupa içinde yurt dışı seyahat yapanlar mobil internet ücretleri önemli ölçüde azalacak. Özellikle yabancı bir ülkede seyahat eden turistler, Google Maps gibi navigasyon hizmetlerinden yararlanmak için mobil internet kullanımına yüksek fiyatlar ödüyordu.

Konuyla ilgili medyaya bir açıklama yapan Avrupa Komisyonu Başkan yardımcısı Neelie Kroes, yeni uygulamanın bir çok insanın hayatını daha da kolaylaştıracağını belirterek, “Ama yeterli değil, tekil bir pazar olan AB’de neden roaming ücreti ödensin. Umarım yıl sonuna kadar roaming ücretlerini tamamıyla kaldırmış oluruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar