'Atatürk Havalimanı’nda kapasite genişletilmesinde bizi zor dönem bekliyor'

Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Koray Özbay, Atatürk Havalimanı kapasite genişletme çalışmalarının mesafeleri uzatacağını, bu durumdan en çok yolcuların rahatsız olacağını belirtti. Havalimanında kendilerini zor bir dönemin beklediğini...

Google Haberlere Abone ol
'Atatürk Havalimanı’nda kapasite genişletilmesinde bizi zor dönem bekliyor'

Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Koray Özbay, Atatürk Havalimanı kapasite genişletme çalışmalarının mesafeleri uzatacağını, bu durumdan en çok yolcuların rahatsız olacağını belirtti. Havalimanında kendilerini zor bir dönemin beklediğini ifade eden Özbay, “Biz bu konuyla ilgili havayollarını bilgilendirdik. Onların da yolcuları bilgilendirmesi gerekiyor ki, herkes hazırlıklı olsun. Bu havalimanında sıkışıklık yaşacağız.” dedi.

Çelebi Hava Servisi yöneticileriyle Atatürk Havalimanı’nda görev yapan muhabirler bir araya geldi. Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Koray Özbay, yaptıkları çalışmalar, yeni yerleşkeleri, üçüncü havalimanı ve Atatürk Havalimanı’ndaki sıkışıklık hakkında bilgi verdi.

Celebi’nin şuanda 5 ülkede, 35 istasyonda, 11 bine yakın çalışanıyla 130 bin uçağa yer hizmeti verdiğini belirten Özbay, bu günlere gelmelerindeki en önemli etkenin çalışanlarının kalitesi ve verimliliği olduğunu söyledi. Türkiye ve yurtdışındaki projelerde çalışanlarıyla orantılı olarak büyüdüklerini ifade eden Özbay, Asya gibi gelişmekte olan piyasaları hedeflediklerini dile getirdi.

MESAFELERİN UZAMASINDAN EN ÇOK YOLCULAR RAHATSIZ OLACAK

Atatürk Havalimanı’nda yapılan kapasite genişletme çalışmaları hakkında bilgi veren Koray Özbay, “Bu bir sorun, sıkışıklık yaşanacak. Otoriteyle bu konu paylaşılıyor. Müşterilerimizle bu konuyu paylaştık. Yaşanacak sıkıntı sadece bizler değil, yolculara varan konular var. Belirli bir sıkıntı yaşanacak burada. Mümkün olduğu kadar hep beraber sinerji içinde çalışıp sorunları çözeceğiz. Havalimanının imkanları budur. Bu imkanları nasıl beraberce cevap vereceğimizi çalışıyoruz. Bilhassa otoriteyle bu konuda çok yakın ilişkideyiz. Sıkıntılarımız olduğunu söylüyoruz, onlar da sağ olsunlar gidermeye çalışıyorlar. Zor bir dönem bekliyor bizi yeni yerleşkenin açılışıyla birlikte. Operasyonlarımızın zamanını uzatacak dolayısıyla maliyeti de arttıracak. Bilhassa mazot tarafında maliyet artışı bekliyoruz. Bununla ilgili otoriteyle temas halindeyiz. Önemli yerlere mazot istasyonları yerleştirilip sorunu çözmeye çalışacağız. Şu bir gerçek ki mesafeler uzayacak bu mesafelerin uzamasında en çok yolcularımız rahatsız olacaktır. Biz bu konuyla ilgili havayolları bilgilendirdik onların da yolcuları bilgilendirmesi gerekiyor ki herkes hazırlıklı olsun bu havalimanında sıkışıklık yaşacağız.” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI OLACAK

Çelebi Hava Servisi olarak İstanbul’da yapılacak üçüncü havalimanıyla ilgili planları olduğunu ve hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Özbay, “İstanbul’a yapılacak yeni havalimanı hem sektöre hem de Türkiye’ye büyük değer katacak. Devletimizin olduğu gibi bizimde hedeflerimiz yüksek. Önemli olan burada vermiş olduğumuz hizmet kalitesini aksatmadan daha ileriye taşıyarak hizmet vermek. Bununla ilgili planlarımızı yapıyoruz belli bir süre daha Atatürk Havalimanı’na hizmet vereceğiz. Yeni yapısıyla yeni çehresiyle ama üçüncü havalimanına da hazır olmayı planlıyoruz. Dünyanın en büyük havalimanı olarak rekabeti artıracak. Yolcu sayısı, transfer ve transit sayısıyla da önemli bir gelir kaynağı olacak ülkemiz için. Bu herkese yarayacak. Türkiye açısından çok önemli bir projedir. Zamanında doğru şekilde yapılması gerekiyor. ” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar