ANFED: Hizmet insanlarına iftiralar had safhada gönüller yıkılıyor, kırılıyor

Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED) Başkanı Rahmi Bıyık, Hizmet mensuplarına iftiraların had safhada olduğunu, bu konuda diyecek söz bulamadığını belirterek, "Söylenen sözleri tekrar dillendirmek istemiyorum ama bizim gibi insanların gönlü yıkılıyor.

Google Haberlere Abone ol
ANFED: Hizmet insanlarına iftiralar had safhada gönüller yıkılıyor, kırılıyor

Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED) Başkanı Rahmi Bıyık, Hizmet mensuplarına iftiraların had safhada olduğunu, bu konuda diyecek söz bulamadığını belirterek, "Söylenen sözleri tekrar dillendirmek istemiyorum ama bizim gibi insanların gönlü yıkılıyor ve gönlü kırılıyor. Gün gelecek, bu insanlar yaptıklarından çark edecek, yanlış yaptıklarını anlayacak ama Anadolu insanın gönlünü almakta zorlanacaklar.” diye konuştu.

Anadolu İş Adamları Federasyon (ANFED) 5. Olağan Genel Kurulu federasyonun Balgat’taki genel merkez binasında yapıldı. TUSKON’a bağlı olarak hizmet veren ANFED’in bünyesinde aralarında HÜRSİAD, SİSAD, ASAD ve POLİAD’ın bulunduğu 22 dernek bulunuyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda divan kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Federasyon yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim raporlarının okunmasının ardından ANFED Başkanı Rahmi Bıyık bazı değerlendirmelerde bulundu.

ANFED’in TUSKON’a bağlı 7 federasyondan biri olarak görev yaptığını belirten Bıyık, “Bu federasyonlara bağlı 200’ün üzerinde dernek bulunuyor. ANFED İç Anadolu Bölgesi ağırlıklı bir federasyon. Bununda 25 derneği ve 9 bin iş adamı üyesi var. Yaklaşık 30 bin şirketi temsil eden bir yapı. Bu yapının esas gayesi iş adamlarımızı dünyalara açmak dünya ticaretini öğretmek ve vizyon sahibi yapmak.” dedi.

YANLIŞ YAPTIKLARINI ANLAYACAKLAR AMA ANADOLU İNSANIN GÖNLÜNÜ ALMAKTAN ZORLANACAKLAR

Hükümetin son dönemlerde yaptığı açıklamalarla ekonomik dengelerinin bozulmasına neden olduğu ve ortalığı geren değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Bıyık, “Bazı kurum, kuruluşları ve iş adamlarını hedef gösteriyorlar. Özellikle kendi eliyle ülkedeki bir bankayı batırmak istiyor ve iş adamları tehdit ediliyor. Bu tehditlerden ve farklı anlaşılacak açıklamalardan ve iftiralardan herkesin vazgeçmesi lazım. Açıklamalarına ve üslubuna dikkat etmesi lazım. Bundan ülke, büyük zarar görüyor. Her ne pahasına olursa olsun, yolsuzluklara aklayalım ve farklı sıkıntıları bertaraf edelim. Bize gelecek sıkıntıları önleyelim diye, yapılan açıklamalarla ülkeyi büyük sıkıntılara sokuyoruz. Bunlardan kaçınılmasını, istiyoruz. Biraz sakin olmak lazım. İftiralardan ve yanlış beyanlardan kaçınılmalı ki, ülke sükunete uğrasın ve iş adamlarının kaygıları dağılsın, böylece önünü görsün. Yargı sistemi, HSYK, kolluk kuvvetleri cumhuriyet tarihinde görülmedik şekilde darmadağın edildi. Tüm sistem değiştirildi. Bu, ne uğruna yapılıyor. İnsanlarımızın düşünmesi lazım. Niye böyle bir şey yapılıyor ve neden Türkiye’nin dinamikleriyle bu kadar oynanıyor. Bunun altında da doğrusu, biz farklı şeyler görüyoruz. Anadolu insanı, bunları takip ediyor sanmasınlar. İnsanımız bunları görmüyor, bilmiyor.” şeklinde konuştu.

“KCK’dan, PKK’dan, Ergenekon’dan daha tehlikeli görülen bu yapılar Allah aşkına ne yapıyor.” diye soran Bıyık, “İnsanımız zaten biliyor ama belli mercilerde bunu bilsin. Ellerinde belge varsa ortaya koysunlar. Varsa sıkıntı, ortaya çıksın ve herkes cezasını alsın. Hizmet mensuplarına iftiralar had safhada, gerçekten diyecek söz bulamıyorum. Burada söylenen sözleri tekrar dillendirmek istemiyorum ama bizim gibi insanların gönlü yıkılıyor ve gönlü kırılıyor. Gün gelecek bu insanlar yaptıklarından çark edecek, yanlış yaptıklarını anlayacak ama Anadolu insanın gönlünü almaktan zorlanacaklar.”

CAMİAYA OLMAYACAK SÖZLERİN SÖYLENMESİNİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Kayseri Gelişen Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Başkanı Hamdi Kınaş TUSKON ve ANFED’e bağlı olarak Kayseri’deki iş adamları ve sanayicilere rehberlik yapmaya çalıştıklarını söyledi. Faaliyetlerinin ülke ve yurtdışında büyük destek gördüğünü belirten Kınaş, “Yaptığımız bu çalışmaları Kayseri ve ülkemizdeki iş adamlarını teveccüh gösterip destekliyorlar. Biz milletimiz, memleketimiz ve ülkemiz için böyle çalışırken hükümet tarafından eleştirilmesi ve çeşitli ithamlarda bulunulmasına çok üzülüyoruz ve bunları hiç kabul edemiyoruz. Bütün davası milleti ve memleketi olan böyle bir iş adamları grubu ve camiaya olmayacak sözlerin söylenmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bilakis bunların desteklenmesi ve sahip çıkılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Akca da Ankara genelinde yaygın yaklaşık bin iş adamı ve onların sahip olduğu 5 bin işyerini temsil eden bir dernek olduklarını söyledi. Son günlerde ülkemizde özellikle dışa açılımlar konusunda hızın kesildiğini fark ettiklerini kaydeden Akca, “Bunun yurt içinde adeta kaosa yol açan söylemlerle arttığını düşünüyoruz. Bu nefret söylemlerinin artık daha kucaklayıcı herkesi sahiplenilen bir yöne kaymasını istiyoruz gerek hükümet yetkililerinden. Son dönemde haksızlığa uğrayan özellikle yurt dışında çok ciddi açılımlar yapan ve ülkemizin bayrağını en güzel şekilde temsil eden insanlara çok nefret söylemlerinin geliştiği bir süreci yaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ TEPETAKLAK GİTMEYE BAŞLADI

Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği (KAHİAD) Başkanı Murat Bayar ise 17 Aralık süreci ile başlayan Türkiye gündeminde iş adamları dernekleri olarak bu ortamdan ciddi manada kaygılı endişeli ve üzüntülü olduklarını dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin tutumları ve söylemlerinden ciddi bir şekilde rahatsızlık duyduklarını anlatan Bayar, “Bu söylemler ülkeyi milleti ve özellikle iş hayatını ciddi manada germekte. Lütfen sayın Başbakan söylemlerine iş hayatına etki yönüyle dikkat etmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Paralel devletten bahsediliyor. Eğer böyle bir yapılanma var ise hukuk çerçevesi içinde bunun ortaya çıkartılıp atılmasını tavsiye ederiz. Ama bu ,hukuk çerçevesi içinde yapılmalı.” diye konuştu.

17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyondaki iddiaların araştırılması ile ilgili önünün açılması ve çözülmesi gerektiğini hatırlatan Bayar şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız o ilk gün deseydi ki, ‘Bunun üzerinde kim nereye kadar gidecekse gitsin çözülsün bu iş ülkedeki bu ur, ekonomiyi tehdit eden yolsuzluk ve rüşvet bir yapı. Bunların ülkeden sökülüp atılması yolunda bir takım beyanatta bulunuyor olsa idi, şuan yaşanan sıkıntıların hiçbiri yaşanmayacaktı. Ama yaptığı yanlışlar adli kolluk yasanının değişmesi, polis, hakim ve savcıların yerlerinden edilmesi ekonomi parametrelerini hem olumsuz etkileri. Ve ekonomi tepetaklak gitmeye başladı.”
CİHAN

Yorumlar