Altın Yükselişine Devam Ediyor

Altın, ABD'de enflasyonun canlanma işaretleri göstermesi ile birlikte, 2 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi. İç piyasada ise yükselişine devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Altın Yükselişine Devam Ediyor

Altın, dünyanın en iri ekonomisinde enflasyonun canlanma işaretleri göstermesi ve bunun da ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisini güçlendirmesinin ardından, iki haftayı aşkın sürenin en yüksek düzeyinden geriledi. İç piyasada ise kıymet kazandı.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,186.77 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 14.12'de 1,189.70 dolara geldi. Altın salı günü 1,195.15 dolara kadar çıkarak 6 Mart'tan bu güne en yüksek seviyesini gördü ve çıkışını beşinci güne taşıdı.

İÇ PİYASA

Altın iç piyasadaki yükselişine devam ediyor. Çeyrek altının fiyatı 160 liranın üstüne çıktı.

ANALİZ

Bazı yatırımcılar yükselen enflasyondan korunmak için altın alımı yapıyor, fakat tüketici fiyatlarının hızındaki bir yükseliş, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentisini güçlendirebilir ve bu vaziyet doları desteklerken, altın üstünde baskı oluşturur. Fed geçen hafta, sıkılaştırmaya gitmeden önce, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru yükselmekte olduğuna makul bir itimat duymayı istediğini kaydetti. ABD'de dün açıklanan tüketici fiyatları endeksi şubat ayında, son dört ayda ilk kere yükseliş gösterdi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Singapurda UBS Group AG analisti Wayne Gordon, 'Fed'in getiri artırım hızı kayda kıymet bir biçimde yavaşladı, fakat Fed halen getiri artırımına gidecek,' dedi ve 'Fed'in getiri artırımına ne süre gideceğine ait daha çok bir belirsizlik var, nedeniyse her toplantı, bu açıdan, 'canlı' bir toplantı' yorumunda bulundu.

Patersons Securities Ltd., e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, 'ABD'de şubat TÜFE'sinin beklenenin hafif üstünde gelmesi, Fed fonları faizinin 2015 yılında artırılmasının zamanlamasına ait tyükselişmaların devam edeceğini gösterdi.' dedi.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar