Altın, Dolarla Yaşadığı Kaybı Geri Toparlamaya Çalışıyor

Altın, Fed'in faiz artırımlarını erkene almayabileceği spekülasyonun doları zayıflatmasından destek buluyor.

Google Haberlere Abone ol
Altın, Dolarla Yaşadığı Kaybı Geri Toparlamaya Çalışıyor

Altın, yatırımcıların Fed'in dünyanın en kocaman ekonomisinde faizleri ne süre artırmaya başlayabileceğine ait semboller almak amacıyla ekonomik verileri dikkatle izlemeleri ile birlikte, son 17 senenin en uzun süreli azalış çağının arkasından arttı ve ikinci haftaya taşıdığı kayıplarını bir tutar azalttı.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.7 yükselişle ons başına 1,161.85 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:10'da 1,158.77 dolara geldi. Fiyatlar Perşembe günü itibarı ile düşüşünü dokuzuncu güne taşıdı ve 1998'den beri en uzun süreli gündelik azalış serisini gerçekleştirdi ve bu haftayı yüzde 0.7 kayıpla geçmeye yöneldi. Metal 11 Mart'ta 1,147.72 dolara kadar inerek 1 Aralık'tan beri en düşük seviyesini gördü.

İÇ PİYASA

Türkiye'de altın fiyatları dolara endeksli devinim ediyor. Dolardaki incelme ile ortak altın fiyatıa eridi. Ancak düşük fiyatları fırsat gören alımlar sonrası sonrası Kapalıçarşı fiyatları bir tutar arttı.

ANALİZ

Altın geçen hafta, beklenenden daha iyi çıkan ABD istihdam verilerinin Fed'in 2006'dan beri ilk defa nema artırımına gideceği beklentilerini güçlendirmesi ve bunun da dolara kuvvet kazandırması sonrası, 2015 yılındaki kazançlarının tümünü art verdi. Perşembe günü açıklanan veriler ise, ABD'de parakende satışların beklenmedik bir biçimde düştüğünü ve işsizlik başvurularının beklenenden daha az çıktığını gsöterdi. ABD'de Fed siyaset yapıcıları istikbal hafta, nakit politikasını değerlendirmek üzere bir araya gelecek. Bu toplantıda, Fed yetkilileri, borçlanma maliyetlerinin artırılmasında 'sabırlı' olunacağı yolundaki taahhüdünden vaz geçebilir.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar