Almanya'ya kara paranın cenneti suçlaması

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), uzmanların tahminine göre her yıl 50 milyar Euro kara paranın aklandığı Almanya’yı bu konuda gevşek kanunlara sahip olmakla suçladı.OECD, Almanya'da kara para aklamaya karşı ceza hukukunda...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'ya kara paranın cenneti suçlaması

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), uzmanların tahminine göre her yıl 50 milyar Euro kara paranın aklandığı Almanya’yı bu konuda gevşek kanunlara sahip olmakla suçladı.

OECD, Almanya'da kara para aklamaya karşı ceza hukukunda düzeltmelere gidilmesini istedi. Almanya bu talebe uymadığı takdirde uluslararası arenada riskli ülke olarak damgalanma tehlikesi ile karşı karşıya.

Wirtschaftswoche’de yayınlanan bir habere göre Almanya uzun yıllardır kirli para ve organize suç örgütlerine karşı mücadelede çok gerilerde kaldığından dolayı eleştirilerin hedefinde yer alıyor. Uzmanlara göre her yıl aklanan 50 milyar Euro’nun yarısından biraz azına el konabiliyor. Sivil toplum örgütleri bu yüzden Almanya’yı ‘kirli paranın Eldorado’su’ olarak adlandırıyor.

Kara para ile mücadelenin eyaletlere ait olduğu Almanya’da organize suçlara bakan polis de geçen yıllar içinde strateji geliştirmemiş olmakla suçlanıyor. CİHAN

Yorumlar