Almanya'daki silah ve avcılık fuarına Türkiye 66 firma ile katıldı

Türkiye, bu yıl Nürnberg’de kırkıncısı düzenlenen Avcılık, Atıcılık ve Silah Fuarı’nda (IWA) 66 firma ile hazır bulunarak katılım rekoru kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'daki silah ve avcılık fuarına Türkiye 66 firma ile katıldı

Türkiye, bu yıl Nürnberg’de kırkıncısı düzenlenen Avcılık, Atıcılık ve Silah Fuarı’nda (IWA) 66 firma ile hazır bulunarak katılım rekoru kırdı. Çoğunluğunu Konya ve İstanbul firmalarının oluşturduğu firmalar stantlarında yüzden fazla yeni ürün sergiledi. Türk firmaları, önceki yıllardan çıkarılan sonuçlar neticesinde yeni ürünlerle piyasaya olan hakimiyetlerini pekiştirerek özellikle yivsiz av tüfeği segmentinde dünya liderliğine göz kırpmaya başladılar.

Adet bakımından kendi markaları ve müşterilerine ait marka ile üretimde dünya lideri olan Türk silah sanayicileri bu başarılarını inovasyonla daha da ileri götürmeye gayret ediyor. Av fişeği talebinde de gözle görülür bir artışın olması gözlerden kaçmazken, Türk fişek üreticileri sipariş bazında da beklentilerin üzerine çıktıklarını belirtti. Fuara katılan firmalardan Sipahiler Silah Sanayii Genel Müdürü Bekir Sipahi, fuarın bu yıl durgun geçtiğini, fakat uluslararası piyasalardaki daralmanın insanları kalite-maliyet noktasında orta ve üst seviyedeki ürünleri tercih etmeye zorladığını belirtti.

Bu segmentte Türk silahlarının açık ara lider olduğunu belirten Sipahi, dünyada yaşanan krizi fırsata çevirmek için inovatif ürünlerle müşterilerin beklentilerinin üzerine çıkma gayretinde olduklarını belirtti. Fuarda bu yıl ilginin özellikle inertia system av tüfeği, X- Range Amerikan modeli taktik tüfek ve ithal çeliklerden üretilen Sulh ve Gardone v.t. modellerinde yoğunlaştığını belirten Sipahi, “Ürünlerimizin tek farkı fiyatı.” dedi. Sipahi, yurtdışında çok ünlü marka olarak bilinen silahların birçoğunun Türk silah sanayiinin ürünü olduğunu, bunu iç piyasadaki kullanıcıların da bilmesi gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar