Almanya'da geçim sıkıntısı hafta sonunda da çalıştırıyor

Almanya’da, hafta sonu, tatil günlerinde, gece ve vardiya işlerinde çalışanların sayısı hızla artıyor.Almanya’da her dört kişiden birinin geçinmek için hafta sonu veya tatil günlerinde çalıştığı belirtildi. Federal Meclis, Sol Parti’nin...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da geçim sıkıntısı hafta sonunda da çalıştırıyor

Almanya’da, hafta sonu, tatil günlerinde, gece ve vardiya işlerinde çalışanların sayısı hızla artıyor.

Almanya’da her dört kişiden birinin geçinmek için hafta sonu veya tatil günlerinde çalıştığı belirtildi. Federal Meclis, Sol Parti’nin konuyla ilgili verdiği soru önergesini cevapladı.

Federal Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan rapora göre, ülkede her dört kişiden biri hafta sonu veya gece vardiyasında çalışıyor. Açıklanan verilere göre, 2000 yılında yedi milyon kişi devamlı olarak hafta sonunda çalıştı. Bu sayı 2012 yılında ise 11,5 milyon oldu.

Gelirleri yetmediği için gece veya hafta sonu kamyon sürenler, garsonluk yapanlar ve çeşitli ticari faaliyetlerle ek gelir elde etmek isteyen vatandaşlar yoğun çalışmaktan dolayı fiziksel ve zihinsel olarak yıpranıyor.

Çalışma Bakanlığı’nın açıklamasında yeni bir düzenlemeye gidileceği belirtilirken, Çalışma Süresi Kanunu’nun (AsG) ihmal ve suistimal edilme oranının ise geçmiş yıllara göre yüzde 30 arttığı belirtildi.

Uzmanlar yoğun çalışma periyodunun ekonomide “Saatli Bomba” olduğunu ve biran önce yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdiler. CİHAN

Yorumlar