Alman otomobil kulübü şefi Meyer de istifa etti

Almanya'nın en ünlü otomobil kulübü ADAC'da ortaya çıkan manipülasyon skandalı sonrası ikinci bir istifa haberi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Alman otomobil kulübü şefi Meyer de istifa etti

Almanya'nın en ünlü otomobil kulübü ADAC'da ortaya çıkan manipülasyon skandalı sonrası ikinci bir istifa haberi geldi. 'Sarı Melek' ödülünün 'Almanların en çok sevdiği araçlar' kategorisinde yapılan ankette verilen oyların sayısında oynama yapıldığının tespit edilmesinin ardından milyonlarca üyesi bulunan otomobil kulübü ADAC basın şefi Michael Ramstetter'in ardından dün de şef Peter Meyer istifa etti. Konu hakkında şirket tarafından yapılan basın açıklamasında 2001 yılından beri ADAC'a başkanlık yapan Meyer'in başkanlık ve yönetim konseyinden yaptığı istifanın kabul edildiği belirtildi.

Meyer'in bu şekilde manipülasyon skandalı hakkında ADAC'a yapılan suçlamaların siyasi sorumluluğunu üzerine aldığının altı çizildi. Şirket yönetiminin, güven krizinden ve müfettişlerin ortaya koyduğu ağır hatalardan dolayı Peter Meyer hakkında görevden alma işlemi de başlattığı bildirildi. ADAC'daki skandal iddialarını araştıran şirketin ise raporunu dün şirket yöneticilerine sunduğu tahmin ediliyor. Yeni başkanın mayıs ayında yapılacak genel kurul toplantısında belirleneceği bildirildi. Meyer'den boşalan başkanlık görevini şimdilik başkan yardımcısı Dr. August Markl'ın yürüteceği belirtildi.

Meyer yönetiminde ADAC'ın ciddi bir şekilde büyüme kaydettiğini ifade eden Markl, geçtiğimiz günlerde yaşananların şirketin tüm yöneticilerine ADAC yapısının şirketin büyüklüğünün getirdiği talepleri yerine getirmekte yetersiz olduğunu gösterdiğini kaydetti. Bundan dolayı reform çalışması başlattıklarını dillendiren Markl, şirkete olan güveni en kısa zamanda tekrar kazanmak istediklerini söyledi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) tüketicileri koruma sözcüsü Florian von Brunn, Meyer'in çoktan istifa etmesi gerektiğini savundu ve onun kendini kurban göstermeye çalışmasını eleştirdi.

Von Brunn, yapılan hataların cezai yaptırımları da olabileceğini ima etti. Öte yandan geçtiğimiz hafta açıklama yapan BMW, Daimler ve Volkswagen şirketleri ADAC'ın yaptığı ankette liste sıralamasında da oynama yapıldığının tespit edilmesi halinde aldıkları ödülleri geri verecekleri imasında bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar