Alman makine sanayiini istihbarat teşkilatı koruyacak

Alman makine sanayii teknoloji hırsızlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Başta Çin, Türkiye ve Hindistan’dan olmak üzere endüstri hırsızları Almanya’yı geçen yıl 7,9 milyar Euro zarara uğrattı.

Google Haberlere Abone ol
Alman makine sanayiini istihbarat teşkilatı koruyacak

Alman makine sanayii teknoloji hırsızlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Başta Çin, Türkiye ve Hindistan’dan olmak üzere endüstri hırsızları Almanya’yı geçen yıl 7,9 milyar Euro zarara uğrattı. Alman istihbaratı kendi şirketleri korumak üzere kolları sıvadı.

Dünya ihracat şampiyonu Almanya’da faaliyet gösteren şirketler teknoloji hırsızlığından ve endüstri casusluğundan şikayetçi. Başta Çin olmak üzere Türkiye, Hindistan gibi ülkelerden Alman makinelerinin illegal kopyasını yapanların sayısı hızla artarken, Almanya’ya bu işin maliyeti geçen yıl 7,9 milyar Euro’yu buldu.

Alman Makine Endüstrisi Birliği (VDMA) konuyla ilgili yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, patenti Alman şirketlerinde olmasına karşın özellikle Çin’de illegal makine yapımı büyük bir patlama yaşıyor.

Almanya’da toplamda 38 bin kişinin işini bu nedenle kaybettiğine dikkat çekilen raporda, 340 Alman şirketinin bu konudaki şikayetleri yer aldı. Çinli şirketlerin özellikle tahta işleme ve tekstil makinelerinin kopyalanması konusunda istekli olduğu bildirildi.

VDMA Başkanı Reinhold Festge, bu durumdan büyük bir rahatsızlık duyduklarını belirtirken, Alman istihbaratından şirketlerin korunması için yardım talep ettiklerini kaydetti.

Anayasa Koruma Teşkilatı (AKT) Başkanı Hans-Georg Maassen ile VDMA arasında bu konuda bir anlaşma imzalandığı belirtildi. AKT, endüstri casuslarına karşı Alman şirketlerini korumak için bu anlaşmayla birlikte kolları sıvamış olacak. Söz konusu imzanın Alman makine sanayiine bir katkısının olup olmayacağını ise zaman gösterecek. CİHAN

Yorumlar