Alman Henkel'den 940 milyon Euro'luk satın alma

Çamaşır ve ev bakımı ile yapıştırıcı teknolojileri olmak üzere 3 iş alanında faaliyet gösteren Alman şirketi Henkel, çamaşır ve ev bakım iş kolunu güçlendiriyor. Alman şirket, Batı Avrupa’da çamaşır yardımcıları (çamaşır...

Google Haberlere Abone ol
Alman Henkel'den 940 milyon Euro'luk satın alma

Çamaşır ve ev bakımı ile yapıştırıcı teknolojileri olmak üzere 3 iş alanında faaliyet gösteren Alman şirketi Henkel, çamaşır ve ev bakım iş kolunu güçlendiriyor. Alman şirket, Batı Avrupa’da çamaşır yardımcıları (çamaşır bezleri, leke çıkarıcılar, kumaş boyaları), haşere ile mücadele ve ev bakımı alanında faaliyet gösteren Spotless Group SAS’ı borcu da dahil 940 milyon Euro'ya satın alıyor.

Henkel, Spotless Group SAS’ın tüm hisselerini almak üzere BC Partners tarafından tavsiye edilen fon anlaşmasını imzaladı. Batı Avrupa’da faaliyet gösteren Spotless'in ürettiği markalar arasında; Eau Ecarlate, Dylon, Grey ve Catch gibi isimler bulunuyor. 2013 mali yılında yaklaşık 280 milyon Euro satış elde eden Spotless Group, Fransa, İtalya, İspanya, Benelüks ve Birleşik Krallık gibi Avrupa pazarlarında yaklaşık 470 çalışanıyla lider pazar konumları bulunuyor.

Henkel CEO’su Kasper Rorsted, satın alma ile ilgili olarak, “Bu satın alma, Henkel’in olgun piyasalarda seçici olarak cazip kategorilere yatırım yapmak üzere geliştirdiği global stratejisinin bir parçası. Spotless Group’u alarak, piyasadaki konumumuzu güçlendirip, oldukça karlı büyüme segmentlerine gireceğiz.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar