Alman Demiryolları'nda şikayet rekoru

Alman Demiryolları Deutsche Bahn’a bu yıl yapılan şikayetlerin sayısı 3 bin 250’yi geçti.

Google Haberlere Abone ol
Alman Demiryolları'nda şikayet rekoru

Alman Demiryolları Deutsche Bahn’a bu yıl yapılan şikayetlerin sayısı 3 bin 250’yi geçti. Geçen yıla göre iki kat artış anlamına gelen bu gelişmeyi DB yönetimi dış etkenlere bağladı.

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile ilgili şikayetler bu yıl rekor düzeye ulaştı. Kamu ulaştırma hizmetlerinde uzlaştırma kurumu SöP, Noel öncesine kadar sayının 3 bin 257 olduğunu açıkladı.

Gecikmeler, iptaller, bilet iadeleri, hizmet kalitesi gibi konularda bu yıl Deutsche Bahn sınıfta kaldı.

Süddeutsche Zeitung’un haberine göre, yolcuların yaklaşık yarısı tren seferlerindeki aksama yada iptaller nedeniyle mağdur oldu.

Her üç yolcudan biri biletlerle ilgili şikayetlerde bulunurken, her dört müşteriden biri de servis kalitesinden dert yandı.

SöP Müdürü Heinz Klewe, 2009 yılında demiryolu çalışanlarının haklarını savunmak için kurulan kurumun, şimdilerde yoğunluktan başını kaldıramadığını vurguladı.

Klewe, Deutsche Bahn’dan beklediği cevabı alamayan pek çok kişinin kendilerine başvurduğunu ve kurum ile müşteri arasında arabuluculuk yapılmasını istediğini kaydetti.

DB’de yolcu taşımadan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Homburg ise şikayetlerin büyük kısmının dış sebeplerden kaynaklandığını öne sürdü.

Yaz aylarında yaşanan sel felaketi gibi tabii olaylar nedeniyle tren seferlerinde gecikme ve iptaller olduğuna belirten Homburg, DB’nin yasal olarak mağdur olduğunu öne sürdü. Hırsızlık, saldırılar ve teknik arızalar gibi konuların da seferlerde aksamalara neden olduğu belirtildi. CİHAN

Yorumlar