Alışveriş merkezlerinin yüzünü giyim güldürdü

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Mayıs aynda geçtiğimiz...

Google Haberlere Abone ol
Alışveriş merkezlerinin yüzünü giyim güldürdü

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Mayıs aynda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artarak 157 puana yükseldi. Mayıs ayında en büyük ciro artışı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 12’lik oranla giyim kategorisinde gerçekleşti.

AVM Endeksi 2014 Mayıs ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü, “Giyim kategorisi Nisan ayında da endekste en yüksek artışın yaşandığı kategorimizdi. Yeni sezon ürünlerine olan ilgi AVM sektörü açısından sevindirici. Öte yandan kredi kartına taksit sınırlaması düzenlemesi sonrası Şubat ve Mart ayındaki düşüşten sonra Nisan’da küçük de olsa artıya geçen teknoloji kategorisi Mayıs ayında tekrar düşüş kaydetti. Teknoloji kategorisi endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında azaldı. Teknoloji kategorisi endeksindeki değişimlerin önümüzdeki dönemlerde de çok dikkatli şekilde takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar