Alanya’da MERSİS eğitimi verildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), E-Fatura ve E Dönüşüm projeleri ile ilgili şirketlere eğitim verildi.

Google Haberlere Abone ol
Alanya’da MERSİS eğitimi verildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), E-Fatura ve E Dönüşüm projeleri ile ilgili şirketlere eğitim verildi.

    Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ALSMO) işbirliği ile Türkiye'de şirketlerdeki E-Dönüşüm sürecinin gündeme gelmesindeki en temel projelerden olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), E-Fatura ve E Dönüşüm projeleri ile ilgili eğitim semineri ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere, Kamu Projeleri Koordinatörü Selçuk Alkaş, ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman, Alanya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ercan Çatal, oda personeli, oda üyeleri, serbest muhasebeci mali müşavirler katıldı.

    Kamu Projeleri Koordinatörü Selçuk Alkaş tarafından katılımcılara konuyla ilgili olarak detaylı bilgi verildi. Alkaş, “Bu sistemin amacı; ticaret siciline kayıt zorunluluğu bulunan sermaye şirketleri ve kooperatifler, şahıs şirketleri, yabancı şirketlerin Türkiye şubeleri, dernek ve vakıf işletmelerinin kayıtlarının elektronik ortamda merkezi bir ticaret sicili kayıt sisteminde tutulması. Ticaret sicil işlemlerinin bu sistem üzerinden gerçekleştirilmesi ile bunların tek ortak anahtar numara ile takibinin sağlanması için merkezi kayıt sisteminin oluşturulmasıdır.” dedi.

    Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Genel Sekreteri Akman, E-Dönüşüm Türkiye Projesi ve MERSİS Bilgilendirme Eğitim Semineri’nin önemine değindi. Akman, “Bugün burada üyelerimizi ve meslek mensuplarını yakından ilgilendiren Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), E-Dönüşüm Süreci, E-İmza, Kayıtlı Elektronik İmza gibi konularda kafalardaki soru işaretlerini gidermek için bir araya geldik. Eğitimin kafalardaki soru işaretlerini sonlandırmasını ve verimli geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

    Alanya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Çatal, dönemin artık teknoloji dönemi olduğuna dikkat çekti. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanma dönemi olduğunu vurgulayan Çatal, “Bu sebeple MERSİS uygulaması yoğunluklu olmak üzere bir seminer gerçekleştireceğiz. Bu semineri ALTSO ile birlikte düzenledik ve ortak bir çalışma yaptık.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar