Aktif Eğitimciler Sendikası: Egonun yerine diğergamlık ve kollektif şuur

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, büyük millet olma şuuruyla hareket eden bir sendika olduklarını söyledi. Büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla yürüneceğine inandıklarını belirten Durmuş,...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitimciler Sendikası: Egonun yerine diğergamlık ve kollektif şuur

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, büyük millet olma şuuruyla hareket eden bir sendika olduklarını söyledi. Büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla yürüneceğine inandıklarını belirten Durmuş, “Aktif Eğitimciler Sendikası, şahsi arzuların yerine millî ruh ve millî düşüncenin; egonun yerine diğergamlık ve kollektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği, birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası İzmir İl Temsilciliği tarafından İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Sanat Müziği Şöleni'ne İzmirli eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından İl Temsilcisi Hasan Ovalı, sendikalarının 22 Kasım 2013 tarihinden itibaren Milli Eğitim çalışanları tarafından yakından takip edildiğini, kuruluşlarının daha başlarında İzmir’de 800, Türkiye’de ise 27 bini aşkın üyeleri olduğunu ifade etti.

İzmir İl Temsilcisi Hasan Ovalı, Aktif Eğitim Sen olarak, 'hak ararken yeni mağdurlar oluşturmayacak' ilkesiyle hareket edeceklerini, liyakat öncelikli görevlendirme yapılması gerektiğini belirtti. Ovalı, asla siyasallaşmayacaklarını, hiç kimsenin ön veya arka bahçesi olmayacaklarını kaydetti. Doğruya korkmadan doğru diyeceklerini, öneri getirmedikleri bir konuyu eleştirmeyeceklerini söyleyen Ovalı, yeni ve herkesin istifade edecekleri projelerle eğitimcileri destekleyeceklerini ifade etti.

Aktif Eğitim-Sen olarak öğretmenler tarafından yoğun bir şekilde eleştiri konusu olan nöbet hizmetlerinin ücretlendirilmesi gerektiğini, bakanlık tarafından yasalaştırılan aday öğretmenlerin mülakat sonucuna göre adaylıklarının kaldırılması hususlarında çözüm önerileri getirdiklerini ve bunu bakanlığa ilettiklerin ifade eden Ovalı, ayrıca yerelde Şifa Üniversitesi Hastaneleri ile yapılan indirim anlaşmalarının, Bank Asya ile bireysel emeklilik sigortası anlaşmasıyla da desteklendiğini belirtti.

Ardından Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş kürsüye çıkarak Aktif Eğitimciler Sendikası’nın, büyük millet olma şuuruyla hareket eden bir sendika olduğunu kaydetti. Bütün fertlerin topyekûn katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla yürüneceğine inandıklarını anlatan Durmuş, “Aktif Eğitimciler Sendikası, şahsi arzuların yerine millî ruh ve millî düşüncenin; egonun yerine diğergamlık ve kolektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği ve hemen herkesin ictimaî bir varlık olduğunu yeniden duyup yaşayacağı dönem için birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası’nın, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirme, mesleki gelişimlerinin ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırma amacıyla yola çıktığını aktaran Durmuş, “Birlikten kuvvet doğar sözünden yola çıkarak, birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Bir tek kibrit çöpü kolaylıkla kırılabilirken, onlarcası, yüzlercesi bir arada olduğunda kırılması imkânsızlaşır. Eğitim çalışanlarının da yüz binlercesinin bir araya geldiği sendikanın üyelerine sağlayabileceği katkılar, kurumsal itibarı ile doğru orantılıdır ve bir çeşit, birliği etkin güce dönüştürme mekanizmasıdır. Yeni nesillerin kendilerine teslim edildiği, onları yetiştirerek geleceğin güzel Türkiyesini nakış nakış örgüleyen eğitim çalışanları, omuzlarına yüklenmiş bir sorumluluğun gereği olarak bu anlamlı görevlerini yaparlarken sadece eğitime odaklanmalıdırlar. Eğitimciler, önlerinin açık, imkânlarının alabildiğine geniş olduğu bir ortamın hazırlanması, tüm hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi işini sendikalara bırakmalı ve bu nedenle sendikalı olmalıdırlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından, Türk Halk Müziğinin usta seslerinden Latif Öz sahne alarak, İzmirli eğitimcilere unutulmayacak bir müzik şöleni sundu.

CİHAN

Yorumlar