Akdeniz'e 37 milyar liralık yatırım hedefi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Akdeniz Bölgesine 37 milyar liralık yatırım yapılacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz'e 37 milyar liralık yatırım hedefi

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 280 milyon liralık 10 tesisin temel ve açılış törenine katılmak üzere Mersin’e geldi. Elvan, Çukurova Havalimanı’nın ihale tarihinin 7 Nisan’da açıklanacağını bildirirken, Eroğlu ise AKDENİZGEP ile bölgeye 2019’a kadar 37 milyar liralık yatırım yapılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Mersin’e geldi. Törende, Elvan ve Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşa edilecek 280 milyon lira yatırım bedelli 9 adet tesisin temelini atacaklar. Elvan ve Eroğlu, ayrıca DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecekler.

Elvan ve Eroğlu, Mersin’deki programlarına Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaretle başladılar. Milletvekillerinin de katıldığı ziyaretin hemen ardından Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Elvan ve Eroğlu, Mersin’e bugüne kadar yapılan yatırımlar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projeleri anlattılar.

Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) adıyla bir proje hazırladıkları bilgisini de veren Eroğlu, “Hedefimiz 31 Aralık 2019 tarihine kadar Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Akdeniz Bölgesi’nde 3 bin 725 tesis inşa edilecek ve 37 milyar TL’lik yatırım yapılacak. Projeyle Mersin’de de 2019 sonuna kadar birçok tesisi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

AKDENİZ SAHİL YOLU’NDA 6 TÜNEL

Silifke ve Mut ilçeleri arasındaki bölünmüş yolun önemli bir kısmını içeren, Mut çevre yolu da dahil olmak üzere ihale sürecinin ve yasal prosedürlerin tamamlandığını belirten Elvan, önümüzdeki günlerde ilgili firmayla sözleşme imzalanacağını ifade etti. Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını, böylece 10 kilometrelik bölümün de açılmış olacağını, Aydıncık Gözce bölümündeki 2 tünel ile bir viyadüğü de bu yıl yetiştirmeye çalışacaklarını, toplam 6 tüneli bu yıl açmayı hedeflediklerini anlattı. Aydıncık geçişinde ise 8 tünel olacağını bildiren Elvan, bunların da yapım çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Yorumlar