Akçul: Soma, özelleştirme taraftarlarına ibret olsun

Elbistan'da maden çalışanları ile bir araya gelen Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, özelleştirme çalışmalarını eleştirdi ve maden sahalarının milletin malı olduğunu kaydetti. Elbistan'da Maden-İş Sendikası tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Akçul: Soma, özelleştirme taraftarlarına ibret olsun

Elbistan'da maden çalışanları ile bir araya gelen Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, özelleştirme çalışmalarını eleştirdi ve maden sahalarının milletin malı olduğunu kaydetti.

Elbistan'da Maden-İş Sendikası tarafından düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, "Özelleştirmelerin toplu cinayetleri de beraberinde getireceğini daha önce söyledim. Kastamonu-Küre’de, Erzurum-Aşkale’de ve burada da gördük. En son Soma’da 301 tane canımızı şehit verdik. Hiçbir canın bedeli yoktur. Gideni geri getiremiyorsunuz. O çocuklarının, eşlerinin feryadını, figanını duyanlar bunu gayet iyi gördüler. Dünya kamuoyu da gördü. Madenler özellikle linyit üretimi, yerin altında ve üstünde özel sektöre bırakılacak kadar ucuz olmamalı. Madenler devlet eliyle işletilmelidir. Biz bunun altını sürekli çiziyoruz. Kütahya’da bunun mücadelesini verdik ama başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Bugün Yatağan’da destan yazılıyor. Milletin malına vatanın toprağına sahip çıkıyor. 11 aydan beri Maden-İş bu hızlı mücadelesini kesintisiz sürdürüyor." diye konuştu.

Akçul, "Geleceğimize, memleketin malına sahip çıkıyoruz. Bu özelleştirmeciler, şu Soma’dan bir ibret alsınlar. Bu, onlara bir ders olsun ve özelleştirmeyi bir daha ağızlarına almasınlar. Onun için madenler taşeronlar elinde işletilmemeli. Madenler, rödovansla, hileli yollarla birilerine peşkeş çekilmemeli. Madenler, devletin ve milletin malıdır. Dolayısıyla bunun devlet eliyle işletilmesi gerekir. Bundan sonraki süreçte bu mücadele devam edecek, bitmeyecek. Sonuna kadar devam edecek. Sizler, mutlaka desteğinizi bizden esirgemeyeceksiniz buna da inanıyorum. Bunları sizlere olan inancımızla yapıyoruz” dedi.

Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ise, maden kazalarının yaşanmaması dileğinde bulundu. Bölükbaşı, "Bildiğiniz gibi sözleşmeyi 3 ay uzattık ama son giren kardeşlerimizin evlerine bir fazla ekmek götürmesi için mücadele ettik. Sağ olsun Genel Başkanımız Elbistan için arkamızda dik duruş sergiledi ve yüzde 30 mağdurlarının sorunlarının bir kısmını çözdük. Sizlerin desteği ile bu görevde kalırsak bu problemin tamamını çözeceğiz. Sendikacılık hizmet alanıdır. Sendikacılık siyaset alanı değildir. Biz, hizmet için varız, biz sizlerin ayak türabı olacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar