ABD'de işsizlik maaşı başvuruları değişmedi

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 254 binle yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesinde sabit kaldı. ABD Çalışma...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları değişmedi

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 254 binle yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesinde sabit kaldı.

ABD Çalışma Bakanlığının verilerine göre, 9 Temmuz ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla değişmeyerek 254 bin oldu. Böylece, nisan ortasından bu yana en düşük seviyesine gerileyen başvurulara yönelik piyasa beklentisi 265 bin olarak öngörülmüştü.

Daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise aynı hafta itibariyle 5 bin 750 azalarak 259 bine geriledi.

Öte yandan, 2 Temmuz ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları 32 bin kişi artarak 2 milyon 149 bine yükseldi.

Verilere ilişkin açıklama metninde, ayrıca işsizlik maaşı başvurularının 71 haftadır 300 bin seviyesinin altında kalarak ve bu bakımdan 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi.

Analistler, istikrarlı bir grafik çizen işsizlik maaşı başvurularını, iş gücü piyasasının sıkılaşmaya devam ettiğinin işareti olarak değerlendiriyor.

Yorumlar