76 milyon dolarlık otomotiv yan sanayi tesisini açtı

Assan Hanil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, İzmit'te, plastik tampon boyahanesi, plastik enjeksiyon, boyalı tampon, kapı paneli ve koltuk üretimi hatlarındaki 76 milyon dolarlık yeni yatırımı devreye aldıklarını söyledi.Kibar Holding ve...

Google Haberlere Abone ol
76 milyon dolarlık otomotiv yan sanayi tesisini açtı

Assan Hanil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, İzmit'te, plastik tampon boyahanesi, plastik enjeksiyon, boyalı tampon, kapı paneli ve koltuk üretimi hatlarındaki 76 milyon dolarlık yeni yatırımı devreye aldıklarını söyledi.

Kibar Holding ve Güney Kore otomotiv yan sanayi firması Hanil E-Hwa ortaklığıyla kurulan Assan Hanil'in Kocaeli İzmit'teki plastik tampon boyahanesi, plastik enjeksiyon, boyalı tampon, kapı paneli ve koltuk üretim hatları yatırımları düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kibar Holding'den Ali Kibar ve Asım Kibar da katıldı. Assan Hanil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’deki Güney Kore ortaklıkları ve yatırımlarının hızla arttığını söyledi. Kibar, "Ülkelerimiz arasındaki dış ticaret hacmi mevcut 7 milyar dolar/yıllık seviyeden kısa bir süre içerisinde 10 milyar dolarlık hacme ulaşacağı beklenmektedir." dedi.

Kibar, Assan Hanil'in, 1996 yılında Kibar Holding ve Güney Kore otomotiv yan sanayi firması Hanil E-Hwa ortaklığı ile kurularak, 1997 yılı itibari ile de otomotiv sektöründe yan sanayi üreticisi olarak faaliyetlerine başladıklarını kaydetti. Kibar, kuruluşundan bu yana her gün daha da büyüyen Assan Hanil'in, sadece Hyundai Assan için parça temin eden bir tedarikçi iken, 2005 yılı itibariyle Ford Otosan, sonrasında da Isuzu, Honda ve Karsan gibi önemli araç üreticilerinin de tedarikçileri arasına katıldığını ifade etti.

Yatırımlar hakkında bilgi veren Kibar, "Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bu yatırımlarımızla; plastik tampon boyahanesi, plastik enjeksiyon, boyalı tampon, kapı paneli ve koltuk üretimi hatlarındaki 76 milyon dolarlık yeni yatırımımızı devreye almaktayız. Assan Hanil’in 2. tesisi olan ‘plastik enjeksiyon ve boyahane tesisleri faaliyete geçmiştir. 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan bu tesiste; yılda 1 milyon 250 bin koltuk, 1 milyon 200 bin kapı ve gövde paneli, 500 bin boyalı tampon üretimi hedeflenmektedir." diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Assan Hanil'i yatırımdan dolayı tebrik etti. Işık, Türkiye'nin birçok ülkeyle işbirliğinin olduğunu ancak en anlamlısının Güney Kore ile olduğunu anlattı. Işık, "Bugün yeni yatırımları devreye alıyoruz. 50 milyon dolar harcanarak yapılmış bir yatırım. Bir 20 milyon dolarlık yatırımın da yolda olduğunu duyduk. Bizim sanayicimiz sürekli yatırım yapmak durumunda. Zira ticarette aynı bisiklet sürmek gibi. Sürekli pedalı çevirmek zorundasınız. Eğer çevirmezseniz düşersiniz. Ben bugüne kadar Kibar Holding'i bu sabırlı ve yatırıma yönelik davranışından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Tören sonunda, plaket takdimi yapıldı; yatırımın butonuna basıldı. Ardından protokol, fabrikayı gezerek yatırımlar hakkında bilgi aldı.

CİHAN

Yorumlar