6 sendika birleşerek Cihan Sendikalar Konfederasyonu’nu kurdu

Aktif Eğitim-Sen, Ufuk Tarım-Orman Sen, Ufuk Enerji Sen, Ufuk Sağlık Sen, Ufuk Büro Sen ve Ufuk Yerel Sen bir araya gelerek Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen)'nu kurdu.

Google Haberlere Abone ol
6 sendika birleşerek Cihan Sendikalar Konfederasyonu’nu kurdu

Aktif Eğitim-Sen, Ufuk Tarım-Orman Sen, Ufuk Enerji Sen, Ufuk Sağlık Sen, Ufuk Büro Sen ve Ufuk Yerel Sen bir araya gelerek Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen)'nu kurdu. Merkezi Ankara olarak belirlenen konfederasyonun genel başkanlığını Aktif Eğitim-Sen Başkanı Osman Bahçe yürütecek.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu kurucularının katılımıyla 21 Şubat tarihinde yapılan toplantıda geçici yönetim kurulu belirlendi. İlk yönetim şu isimlerden oluştu:

Genel Başkan Osman Bahçe, Genel Başkan Vekili Cemalettin Çelik, Genel Başkan Vekili Bayram Ali Bahadır, Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Erkan Kocaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) Ahmet Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı (Dış İlişkiler ve Basın Yayın) Bülent Kaya, Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim) Melik Türedi, Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler) Naci Haliloğlu, Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat) Yüksel Uluer, Genel Başkan Yardımcısı (Toplu Sözleşme) Faruk Aslan

Cihan-Sen Başkanı Bahçe, Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) olarak tüm kamu çalışanlarının sosyal, kültürel, mesleki ve ekonomik hak ve menfaatlerini korumak ve artırmak için çalışacaklarını ve bu amaca bütün fertlerin topyekûn katılımıyla ulaşabileceklerine inandıklarını söyledi. Bahçe, "Cihan-Sen'in amacı devlet-millet kaynaşmasının üst düzeyde sağlandığı, sosyal barışın tesis edildiği, kamu çalışanlarının ve milletimizin bütün unsurlarının mutlu ve müreffeh bir şekilde daha yaşanılabilir bir dünyanın kurulmasını sağlamak." dedi.
CİHAN

Yorumlar