440 şirkete ölçüm yapıldı, yaklaşık yarısının dijitalleştiği ortaya çıktı

Mobil operatör Vodafone Türkiye, www.yarinahazirim.com platformu ile şirketlerin dijital karnesini ortaya koyuyor. Platformda yer alan Dijitalleşme Endeksi ile şirketlerin durumları ve ihtiyaçları belirleniyor. Endekste şimdiye kadar 440 şirketin...

Google Haberlere Abone ol
440 şirkete ölçüm yapıldı, yaklaşık yarısının dijitalleştiği ortaya çıktı

Mobil operatör Vodafone Türkiye, www.yarinahazirim.com platformu ile şirketlerin dijital karnesini ortaya koyuyor. Platformda yer alan Dijitalleşme Endeksi ile şirketlerin durumları ve ihtiyaçları belirleniyor. Endekste şimdiye kadar 440 şirketin ölçümü yapıldı. Bu şirketlerin yüzde 48'inin dijitalleştiğini açıklayan Vodafone Türkiye, bu oranın yüzde 75’e çıkmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Her şirkete açık olan www.yarinahazirim.com Vodafone Türkiye’nin İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ve Kurumsal İş Birimi’nden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy tarafından tanıtıldı. Gökhan Öğüt, Türkiye’de esnaf ve KOBİ sayısının 3,2 milyonu aştığını belirterek, “Bunların dünyada rekabete ayak uydurmaları için internete adapte olmaları gerekiyor. Onun için yarinahazirim.com platformunu devreye aldık. Platformla amacımız dijitalleşme yolunda şirketlerin nerede olduğunu bilmek ve gereken aksiyomları almaktır.” dedi. Dijitalleşme Endeksi’nin Türkiye’nin ve şirketlerin dijitalleşmesine katkı yapacağını sözlerine ekledi.

Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi’nden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da dünyada dijitalleşen şirketlerin emsallerine göre karlarının yüzde 26 fazla olduğuna işaret etti. Aksoy, KOBİ’lerin verimli ekip ve operasyon yönetimine önem verdiğini; ileriye ve yeniliğe açık olmaya odaklandığını ifade etti. Dijital Endeks ile şirketlerin gerek duyduğu ürün ve teknikleri bilmelerinin, açıklarını kapatmalarının mümkün olduğunu dile getirdi. Araştırmalarının devam ettiğini, amaçlarının 30 bin şirkete erişmek, endeksi ilk etapta yüzde 75’e çıkarmak olduğunu da aktardı.

Aksoy, Dijitalleşme Endeksi ile ilgili verileri de paylaştı. Aksoy’un beyanlarına göre firma yöneticileri, www.yarinahazirim.com'a girip soru formlarını dolduruyor. Endeks, cevaplar ile şekillenirken, firmanın tanınmasını, sektörünün bilinmesini, durumunun anlaşılmasını, ihtiyaçlarının belirlenmesini mümkün kılıyor. Endeksin belli başlı verileri şöyle:

* Her 10 firmadan 6’sı sahada taşıt kullanıyor. Ancak yüzde 76’sı taşıtlarını takip etmiyor.

* Her 10 firmadan 6’ sı sahada ekibi ile iletişime ihtiyaç duyuyor. Ancak yüzde 96’sı ekipleri arasında anlık iletişimi mümkün kılacak teknolojileri kullanmıyor.

* Her 10 firmadan 7’si müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak bu firmaların yüzde 55’i bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanmıyor.

* Her 10 firmadan 6'sının işyeri dışında tahsilat yapmaya ihtiyacı var. Ancak yüzde 43'ü müşterilerine kolay ödeme imkanı sunan Mobil Pos teknolojisini kullanmıyor.

* Aynı şekilde her 10 firmadan 4'ünün işini internet ortamına taşıyarak satış yapmaya ihtiyacı var. Ancak yüzde 63’ü bu ihtiyacına yönelik teknolojik sistemi kullanmıyor.

CİHAN

Yorumlar