35 ilde şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi (MEBGEP) ile şiddet gören kadınlardan göç kurbanlarına, engellilerden eski hükümlülere kadar dezavantajlı gru.

Google Haberlere Abone ol
35 ilde şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, şiddet gören kadınlara mesleki eğitim verecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi (MEBGEP) ile şiddet gören kadınlardan göç kurbanlarına, engellilerden eski hükümlülere kadar dezavantajlı gruplara eğitim verileceğini belirtti.

Avcı, “Aralarında Ağrı, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Çankırı, Aydın, Bursa, Balıkesir 35 ilde özel politika gerektiren grupların mesleki eğitim faaliyetleri planlandı. En uygun çözümler üretilerek gereken veriler elde edildi. 35 pilot ilde kurslar açıldı ve eğitimler başladı. 2014 yılında bu eğitimler artarak devam edecek.” diye konuştu. Projeyle, şiddet gören kadınlardan göç kurbanlarına, engellilerden eski hükümlülere kadar dezavantajlı gruplara iş bulma olanağı sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü MEBGEP ile mesleksizlere, özel politika gerektiren kişilere meslek kazandıracak. Projenin açılış toplantısı Başkent Öğretmenevi’nde yapıldı. Programa; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli ve birçok davetli katıldı. Projeyle ilgili bilgi veren Açıkgöz, projenin aralarında Ağrı, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Çankırı, Aydın, Bursa, Balıkesir ve Gaziantep'in de bulunduğu 35 pilot ilde yürütüleceği söyledi.

KAYITLAR İNTERNETTEN VE HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDEN YAPILABİLECEK

Açıkgöz, 35 ilde açılacak ücretsiz kurslara katılacakları şu şekilde sıraladı: “Herhangi bir nedenle örgün ya da yaygın eğitim dışında kalmış, eğitime erişim fırsatı bulamamış ya da ortaöğretim kurumlarından mezun olan ancak bir mesleği bulunmayan 15 yaş üzeri gençler, denetimli serbestlikten yararlananlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurtlarında kalan 15 yaş üzeri gençler, engeli dolayısıyla eğitime erişemeyenler, herhangi bir nedenle özgürlüğünden yoksun 15 yaş üzeri gençler, yetişkin kadın ve erkekler, mesleki beceri kazanmak isteyen ev hanımları, dul ve yetimler, göç etmiş kişiler.”

Kurslara katılanlara Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ‘yeterlilik belgesi’ verileceğini kaydeden Açıkgöz, “Bu belgeyle kişiler daha rahat iş bulma imkanına sahip olacak. Meslek edin, gelecek senin sloganıyla yola çıkılan projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye mesgep.meb.gov.tr adresinden, 444 4 632 numaralı telefondan ulaşılabilecek. Kurslara katılmak isteyenler internet üzerinden form doldurabilecekleri gibi halk eğitim merkezlerine kayıt yaptırılabilecek. Proje web sayfasından şu ana kadar bin 200 başvuru oldu.” diye konuştu.

PROJEDE 2014 YILINDA EĞİTİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Proje ile gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar için de şiddet gören kadınlardan göç kurbanlarına, engellilerden eski hükümlülere kadar dezavantajlı gruplar yer aldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şöyle devam etti: “35 ilde özel politika gerektiren grupların mesleki eğitim faaliyetleri planlandı. Bu kapsamda bir araştırma yapıldı. Araştırma raporu ile dezavantajlı insanların öncelikleri tespit edildi. En uygun çözümler üretilerek gereken veriler elde edildi. 35 pilot ilde kurslar açıldı ve eğitimler başladı. 2014 yılında bu eğitimler artarak devam edecek.”

Dezavantajlı grupların hayatın kıyısında değil içinde olmasını sağlayacak her adım ve kazanımın önemli olduğunu vurgulayan Avcı, “Sadece onlar adına değil toplum ve ülkemiz adına önemli ve değerlidir bu kazanımlar. Toplumun bütün fertlerinin ekonomik ve sosyal hayata katılmaktan alıkoyan engelleri kaldırmak için çalışacağız.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar