30 Ağustos Zafer Bayramı

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır" - "94 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizi parçalamak isteyenler, milletimizin destansı direnişiyle karşılaşmıştır"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen şer güçler olduğunu belirterek, "94 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizi parçalamak isteyenler, milletimizin destansı direnişiyle karşılaşmıştır." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın başkomutanlığındaki Türk ordusunun şanlı bir destana imza attığını ve Kurtuluş Savaşı'nın en büyük zaferini kazandığını anımsattı.

Malazgirt Savaşı ile kapıları açılan Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağının Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile tüm dünyaya gösterildiğine işaret eden Tüfenkci, İstiklal Savaşı'nın söz konusu muharebede verilen mücadele ile taçlandığının ve düşman ordusunun çok kısa bir sürede yok edildiğinin altını çizdi.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen şer güçler bulunduğuna dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti:

"94 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizi parçalamak isteyenler, milletimizin destansı direnişiyle karşılaşmıştır.

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milletimizle birlikte en alçak darbe girişimini bertaraf ettik. Devletimiz içinde yuvalanmış olan ihanet şebekelerini tek tek temizliyor, ülkemizi bu hain terör örgütünün pespaye emellerinden korumak için tüm gayreti gösteriyoruz.

FETÖ denilen terör örgütü ile Türkiye'yi durduramayanlar, bu kez de PKK, PYD, DAEŞ terörüyle ilerleyişimizi durdurmaya, birliğimizi bozmaya ve ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Devletimiz, milletimizin de desteğiyle bu hainlerin kirli oyunlarını, vatanımız ve birliğimiz üzerindeki alçak planları bozmaya muktedirdir. Bu terör örgütlerinin arkasındaki güçler bilmelidir ki, bir yandan içte ve dışta şer odaklarıyla mücadele etmeye devam edecek, diğer yandan da çalışarak, daha çok üreterek ülkemizi kalkındıracağız."

Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirme kararlılığının önünde hiçbir yapı, örgüt ve gücün duramayacağını belirten Tüfenkci, ülkenin, tüm şer ittifaklarına rağmen daha da güçlenerek çok daha gelişmiş bir demokrasi ile güçlü bir hukuk devleti olarak yürüyüşünü sürdüreceğini kaydetti.

Tüfenkci, teröre inat, projelerini birer birer hayata geçirdiklerini ve buna devam edeceklerini ifade ederek, "Ülkemizi tüm ihanet şebekelerinden ve terör unsurlarından tamamen temizleyecek, 'tek millet, tek devlet, tek vatan ve tek bayrak' için çalışacak, tüm renklerimizle bir olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin, sağduyusu ve feraseti ile birlik ve kardeşliğini hedef alanlara fırsat vermeyeceğinin ve tüm provokasyonları önleyeceğinin altını çizen Tüfenkci, "Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar