'3 projenin yatırımına başlama kararı aldık'

- Nef İcra Kurulu Başkanı Timur: - "Bu yılın son çeyreğinde aslında 1 projenin lansmanını yapacaktık ancak 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında 3 projenin yatırımına başlama kararı aldık" - "Hem burada hem de başka projelerde uluslararası iş birliği yapacağımız çok önemli firmalar var"

Google Haberlere Abone ol
'3 projenin yatırımına başlama kararı aldık'

İSTANBUL (AA) - Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, bu yılın son çeyreğinde aslında 1 projenin lansmanını yapacaklarını ancak 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında 3 projenin yatırımına başlama kararı aldıklarını belirterek, "Hem burada hem de başka projelerde uluslararası iş birliği yapacağımız çok önemli firmalar var." dedi.

Nef Bahçelievler projesinin tanıtım toplantısında konuşan Timur, Nef Bahçelievler projesi için 1 milyar 20 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydederek, arsa ve inşaat maliyeti açısından diğer 2 projeleriyle birlikte 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapacaklarını anlattı.

Timur, "Bu yılın son çeyreğinde aslında 1 projenin lansmanını yapacaktık ancak 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında 3 projenin yatırımına başlama kararı aldık. Ekonomi önden gitsin de biz ona göre kendimizi garantiye alalım değil de biz önden gidelim kararı aldık." diye konuştu.

Projenin farklı konsepti ve tasarımıyla semte önemli bir değer katacağını ve Nef Bahçelievler’in şehir içinde yer alan en yeşil proje olduğunu aktaran Timur, "Çocukların yemyeşil bahçelerde özgürce çocukluklarını yaşayabileceği, her gün eve dönerken aynı heyecanı yaşayacağınız, sevdiklerinizle çok mutlu olacağınız bir ev hayal ettik ve Nef Bahçelievler projesi böyle ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Timur, projedeki dairelerin metrekare birim fiyatının 8 bin 500 ila 10 bin 500 lira, anahtar fiyatının ise 480 bin ila 2,5 milyon lira arasında değiştiğini belirterek, "Bizim yılın 9 ayındaki ciromuz 950 milyon lira, geçen yılın tamamında ise 1 milyar 250 milyon liraydı. Eğer bu projeler satılırsa geçen yılın cirosunu geçeriz gibi görünüyor. Mutlaka satılmayan konut vardır ama hem lokasyon hem de tüketici tercihi önemli, zor da bir konjonktür var. Bu seneki konjonktürle geçen seneyi geçmek çok önemli. Satış adedi, ciro ve yapılan projede sektör birincisiyiz." şeklinde konuştu.

Sancaktepe ve Kağıthane projelerine de başlayacakları bilgisini veren Timur, "Hem burada hem de başka projelerde uluslararası iş birliği yapacağımız çok önemli firmalar var." dedi.

Timur, İstanbul Başakşehir'de daire fiyatlarının yüksek olduğuna işaret ederek, "Herkesin 500 bin lira vererek daire alacak parası yok. Başakşehir ve Kayaşehir öyle başlamıştı ama şu anki nokta başka bir yere doğru gitti. İstanbul'daki arsa fiyatları da benim gördüğüm gelişmiş ülkelerin başkentlerinden çok daha pahalı." değerlendirmesinde bulundu.


- "Her yeni doğan çocuk için projemizde bir ağaç dikeceğiz"


Proje hakkında bilgi veren Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik ise merkezi konumuyla dikkati çeken projenin büyük kısmının yatay ve dikey yeşil alanlardan oluştuğunu söyledi.

Çelik, 45 dönümlük Nef Bahçelievler arsasının 25 dönümünün özel tasarlanmış peyzaj alanından oluştuğunu belirterek, "Projede yer alan 9 bin metrekarelik teras ve kat bahçeleri de doğayı evlerin içine taşıyor. Ayrıca Nef Bahçelievler’in önünde ve yanında yaklaşık 20 bin metrekarelik bir park alanı da yer alıyor. Öte yandan dev havuz alanları, özel tasarım sokak lambaları, saat kulesi, seramik&marangoz atölyesi, dinlenme bahçeleri yer alan Nef Bahçelievler’in sakinleri, mini sera, odun fırını, pop-up dükkanlar, çınaraltı meydan kahvesi gibi alanlar aile ve arkadaş gruplarına sınırsız sosyalleşme imkanı sunacak." diye konuştu.

Türkiye'nin en iyi kreşlerinden birinin projede yer alacağını anlatan Çelik, "Çocuğunuz kreşten çıktığında sokak oyun alanlarında özgürce oynayabilecek. Çocuklar için özel olarak tasarlanmış ağaç evler, çocuk kütüphanesi, tematik oyun alanları, dev kaydırak, çocuk kulübü, çocuk tarım alanı, hobi bahçeleri gibi pek çok farklı oyun alanı bulunuyor." dedi.

Çelik, Nef Bahçelievler’de çocukların kendi ağacıyla büyüyeceğini aktararak, "Her yeni doğan çocuk için projemizde bir ağaç dikeceğiz, böylece ailelerimizle birlikte doğamız da büyüyecek" bilgisini verdi.

İyi bir tasarımın herkese kendini iyi hissettirdiğini belirten Çelik, “Markamız, insanlar için ince düşünülmüş yaşam alanları tasarlama hedefiyle kuruldu. Amacımız, modern dünyada hızla değişen yaşam ihtiyaçlarına, bu değişime en iyi şekilde cevap sunacak daha pratik bir çözüm tasarlamak. Nef Bahçelievler’in dünyanın en iyi tasarımcılarının imzasını taşıyor. Nef Bahçelievler'de, lider moda ve lüks yaşam markalarından biriyle iş birliği yapacağız." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgilere göre Nef, yeni projesi Nef Bahçelievler’i 1 milyar 20 milyon lirayı aşan yatırım değeri ile hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şehir merkezinin en yeşil projesi olma özelliğine sahip Nef Bahçelievler, yarısından fazlası peyzaja ayrılmış yaklaşık 45 dönümlük bir alanda yer alıyor.

Hemen önünde metro durağı bulunan, E-5’e ve metrobüse yürüme mesafesinde yer alan Nef Bahçelievler; çocuklar, gençler ve aileler için sunduğu geniş sosyal alanlarıyla da dikkati çekiyor. 1+1’den 5+1’e toplam bin 23 adet konutun yer aldığı projede ayrıca bölgenin ticari anlamda odak noktası olacak toplam 3 bin metrekarelik 14 adet cadde dükkanı da bulunuyor.


Yorumlar