3 aylık çalışan kişi başına üretim endeksi arttı

İmalat sanayi genelinde Avrupa Topluluğu’nda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistikî Sınıflaması göre hesaplanan 3 aylık çalışan kişi başına üretim endeksi, Türkiye'de 2014 yılı birinci döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre...

Google Haberlere Abone ol
3 aylık çalışan kişi başına üretim endeksi arttı

İmalat sanayi genelinde Avrupa Topluluğu’nda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistikî Sınıflaması göre hesaplanan 3 aylık çalışan kişi başına üretim endeksi, Türkiye'de 2014 yılı birinci döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,53 oranında artarak 97,63 değerine yükseldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yılın birinci çeyreğine ait 3 aylık ulusal verimlilik istatistikleri açıklandı. Çalışılan saat başına üretim endeksi birinci döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,44 artarak 100,96 değerini gösterdi. Bölümler itibariyle bakıldığında, önceki yılın aynı dönemine göre çalışan kişi başına üretim endeksinde imalat sanayini oluşturan bölümlerden 15’inde artış görüldü. En büyük artışın yüzde 25,15 ile bilgisayarların ve optik ürünlerin imalatı bölümünde, en büyük azalışın ise yüzde 20,59 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı bölümünde oldu.

Çalışılan saat başına üretim endeksinde bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük artış yüzde 17,96 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, en büyük azalış yüzde 18,66 ile diğer ulaşım araçları imalatı, bölümlerinde gerçekleşti.

CİHAN

Yorumlar