YGS 2017 sonuçları bugün açıklanıyor

ÖSYM tarafından 12 Mart'ta yapılan YGS'nin merakla beklenen sonuçları bugün açıklanıyor

Google Haberlere Abone ol
YGS 2017 sonuçları bugün açıklanıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından 12 Mart Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılana çıklamada YGS sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçların kurumun resmin internet adresi olan sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden üniversite adaylarına duyurulacak. YGS'de yeterli puanı alanlar bir sonraki aşama olan LYS'ye girmeye hak kazanacak. Ondan da yeterli puan alanlar 4 yıllık üniversitelere kayıt hakkı kazanmış olacak. 

GEÇ KALANLARIN DURUMU NE OLACAK

YGS'ye yıllarca hazırlanarak 15 dakika kuralına takılanlar için ise henüz bir adım atılmadı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konunun Kamu Denetçiliği'nde olduğunu, müsbet bir sonuç beklediklerini söylemişti. Bakan Yılmaz, geç kaldıkları için YGS'ye giremeyen öğrencilerle ilgili olarak “Kamu Denetçiliği Kurumunun raporu henüz çıkmadı, inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen raporların hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Dolayısıyla, bakalım bir raporunu versin. Raporunu verdikten sonrada yeniden bir değerlendirme yapılabilir. Kamu denetçiliği kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Kamu denetçiliği kurumu çok saygın bir kurum. Çok değerli hukukçular var, başkanı ve üyeleri. Her birisine sonsuz güveniyoruz. Onların vereceği karar bu konudaki sorunu herkesin kabul edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir sınav yapıldı birde yeni bir sınav yap denildiğinde acaba önde arkada sıralama önemli biliyorsunuz. Kamu denetçiliği raporunu beklemek lazım" şeklinde konuşmuştu. 

YGS'DEN SONRA LYS MARATONU BAŞLIYOR

YGS puanları açıklandıktan sonra üniversite adayları için yeni bir maraton başlıyor. Üniversiteye geçiş için ikinci aşama olan LYS için başvuru işlemleri 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. LYS için başvuru yapacak olan adayların YGS’nin puan türlerinden en az bir tanesinden minimum 180 puan ve üzerinde bir puan almış olması gerekiyor. Baraj puanı olan 180 puana ulaşamayan adaylar LYS için başvuru işlemi yapamayacak.

ÖSYM, 2017 yılında LYS için yeni bir değişiklik yaptı. Yapılan bu değişiklik ile sınavlarda, adaylara kısa cevaplı sorular da sorulacak. İlk defa uygulanacağı için bu değişiklik adaylar tarafından merak ile bekleniyor. Kısa cevaplı soruların nasıl sorulacağını merak edenler, ÖSYM’nin kendi resmi internet sitesinde yayınlamış olduğu örnek sorulara bakabilirler.

Yorumlar