YGS sonuçları yarın açıklanıyor

ÖSYM, YGS sonuçlarının yarından itibaren kurumun internet sitesinden açıklanacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
YGS sonuçları yarın açıklanıyor

YGS sonuçları yarından itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenilebilecek. Bu yılki YGS'ye Türkiye genelinde 2 milyona yakın öğrenci girmişti. YGS sonuçlarıyla birlikte LYS'ye girecekler belirlenecek.

ÖSYM tarafından 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen ve 2 milyon 178 bin 563 adayın katıldığı YGS'nin sonuçları, yarın açıklanacak. 

YGS SONUÇLARI MOBİLLE CEPTE

Öte yandan ÖSYM, sınav sonuçlarının cep telefonlarından öğrenilebilmesinin de yolunu açtı. ÖSYM tarafından hizmete sokulan mobil uygulama sayesinde son olarak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) giren adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi dışında, mobil cihazlardan da öğrenebilecek.

Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin resmi internet sitesi dışında, mobil cihazlardan da kolaylıkla ulaşabilecekler. Google Play ve App Store'da hazırlanan "ÖSYM Mobil" uygulaması ile adaylar programı indirip bir kez güncelleme yaptıktan sonra, 2016 YGS sonuçları otomatik olarak cihazlarına bildirim olarak gelecek.

ÖSYM MOBİL NASIL ÇALIŞIYOR ?

"ÖSYM Mobil" sistemi 3 ekrandan oluşuyor. Adaylar, TC kimlik, YU numarası (KKTC uyruklu, yabancı uyruklu veya uyruksuz aday numaraları) ve Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) tanımlı şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra "sınav liste" ekranında, AİS'te sonuç bilgisi bulunan adaya ait 2016 YGS sonuçları, sonuç açıklama tarihine bakılarak listelenecek. Sınav sonuç ekranından da adaylar 2016 YGS sınav sonuç bilgilerine ulaşabilecek.

"ÖSYM Mobil" uygulamasına ilişkin linklere, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

İKİ SORU İPTAL, BİR SORUNUN CEVAP ŞIKKI DEĞİŞTİ

ÖSYM Başkanı Demir, bugün yaptığı açıklamada, YGS'de iki sorunun iptal edildiğini, bir sorunun ise cevaplarında değişikliğe gidildiğini belirtti. 

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN? 

YGS’ye giren adayların LYS’ye başvuruda bulunabilmeleri için taban baraj puanı ise 180. YGS puan türlerindeki puanlardan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. LYS’lere başvurular, 1-14 Nisan 2016
tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM sınav takviminin yayınlanmasıyla 'LYS ne zaman?' sorusu yanıt buldu. Öte yandan ÖSYM bu sene farklı bir yol izleyecek. YGS sınav tarihlerinin yanında sonuç tarihlerinin de yer verildiği ÖSYM sınav takvimiyle adaylar sonuç stresi yaşamayacak.

LYS'ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir." uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

Yorumlar