YGS sonuçları açıklandı, TIKLA ÖĞREN

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek. Sonuçlara göre adayların yüzde 80'i 150 barajını, yüzde 75'i ise 180 barajını aştı.

Google Haberlere Abone ol
YGS sonuçları açıklandı, TIKLA ÖĞREN

ÖSYM, 13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 2016-YGS'ye ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel matematik testindeki 15. sorunun, fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine ve fen bilimleri testindeki 7. sorunun “A” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine karar verildiği bildirildi.

Duyuruda, iptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-YGS değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Buna göre, adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

2 MİLYON 84 BİN 91 KİŞİNİN PUANI HESAPLANDI

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) sonuçlarına göre, YGS'ye giren 2 milyon 117 bin 77 adaydan 2 milyon 84 bin 91'inin puanı hesaplandı.

ÖSYM istatistiklerine göre, ÖSYS'ye başvuran 2 milyon 256 bin 422 adayın 77 bin 863'ü sınavsız geçiş için başvuruda bulundu. Adayların 2 milyon 117 bin 77’si sınava girerken, bunların 2 milyon 116 bin 604'ünün sınavı geçerli sayıldı.

ADAYLARIN YÜZDE 75'İ BARAJI AŞTI

Sınava giren adayların yüzde 88,81'i 150 ve üzeri, 75,60'ı 180 ve üzerinde puan aldı.

YGS SONUÇLARI MOBİLLE CEPTE

Öte yandan ÖSYM, sınav sonuçlarının cep telefonlarından öğrenilebilmesinin de yolunu açtı. ÖSYM tarafından hizmete sokulan mobil uygulama sayesinde son olarak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) giren adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi dışında, mobil cihazlardan da öğrenebilecek.

Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin resmi internet sitesi dışında, mobil cihazlardan da kolaylıkla ulaşabilecekler. Google Play ve App Store'da hazırlanan "ÖSYM Mobil" uygulaması ile adaylar programı indirip bir kez güncelleme yaptıktan sonra, 2016 YGS sonuçları otomatik olarak cihazlarına bildirim olarak gelecek.

ÖSYM MOBİL NASIL ÇALIŞIYOR ?

"ÖSYM Mobil" sistemi 3 ekrandan oluşuyor. Adaylar, TC kimlik, YU numarası (KKTC uyruklu, yabancı uyruklu veya uyruksuz aday numaraları) ve Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) tanımlı şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra "sınav liste" ekranında, AİS'te sonuç bilgisi bulunan adaya ait 2016 YGS sonuçları, sonuç açıklama tarihine bakılarak listelenecek. Sınav sonuç ekranından da adaylar 2016 YGS sınav sonuç bilgilerine ulaşabilecek.

"ÖSYM Mobil" uygulamasına ilişkin linklere, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

İKİ SORU İPTAL, BİR SORUNUN CEVAP ŞIKKI DEĞİŞTİ

ÖSYM Başkanı Demir, bugün yaptığı açıklamada, YGS'de iki sorunun iptal edildiğini, bir sorunun ise cevaplarında değişikliğe gidildiğini belirtti. 

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN? 

YGS’ye giren adayların LYS’ye başvuruda bulunabilmeleri için taban baraj puanı ise 180. YGS puan türlerindeki puanlardan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. LYS’lere başvurular, 1-14 Nisan 2016
tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM sınav takviminin yayınlanmasıyla 'LYS ne zaman?' sorusu yanıt buldu. Öte yandan ÖSYM bu sene farklı bir yol izleyecek. YGS sınav tarihlerinin yanında sonuç tarihlerinin de yer verildiği ÖSYM sınav takvimiyle adaylar sonuç stresi yaşamayacak.

LYS'ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir." uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

Yorumlar