Üstün zekalı çocuklar için kış kampı başlıyor

Ülkemizin önemli bir yer üstü hazinesi olan üstün zekâlı ve yetenekli çocukların kıymetlerini bilmek amacıyla kurulan TÜZDEV(Türkiye Üstün Zekalı Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı) 10-14 yaş aralığındaki çocuklar için “Kış Kampı” başlatıyor. 21-26 Ocak tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek kamp 5 gece 6 gün sürecek…

Google Haberlere Abone ol
Üstün zekalı çocuklar için kış kampı başlıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Botanik atölyesi, oyun ve fiziksel etkinlikler, astronomi atölyesi, hazır cevap tekniği atölyesi, yaratıcılık atölyesi, havacılık ve roket atölyesi, ahşap atölyesi, zeka-akıl oyunları atölyesi, liderlik atölyesi, arkeoloji atölyesi, değerler atölyesi, robotik atölyesi ana konuları oluşturuyor.
Havacılık ve Roket Atölyesi çocuklara modeller üzerinde uçuşun fiziğini kavratan, buluşçu yaklaşımı ve işbirlikçi öğrenmenin egemen olduğu atölye çalışması.

ROBOT KİTLERİ PROGRAMLAMA ATÖLYESİ

Beyinlerini hızlı kullanımına bağlı olarak çabuk düşünmek ve şaşırtıcı cevap verebilmeyi spontane uzun konuşmalar yapabilmeyi öğreten hazır cevap atölyesi; makinelerin tanıtılarak elektronik eğitimi ile robot kitleri programlama imkanı sağlayan robotik atölyesi çok dikkat çekiyor.

Astronomi Atölyesi çocukların gök bilim alanında farkındalıklarını arttırmayı, gözlemler ile gökyüzünü ve gök cisimlerini, evreni tanımalarını sağlayan bir atölye.

Değerler Atölyesi: Sorumluluk duygusunu, iletişim becerilerini, özgüveni, saygıyı, işbirliğini, hoşgörüyü, dürüstlüğü ve bunlar gibi evrensel değerleri çocuklara gözleyerek ve hissettirerek kazandıran, bu değerlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıran bir atölye.
Ahşap Atölyesi: Çocuklar psikomotor, duyuşsal, bilişsel becerilerini kullanarak yeşili hissettiren, ağaç türlerini dokunarak tanıtan, ahşap işçiliğini uygulayarak kavrayabilecekler.

Arkeoloji Atölyesi: Çocukların birer arkeolog gibi çalışarak geçmişin izlerini; yazılı tabletler, çömlekler, takılar gibi kalıntılarda aramalarını ve buluntulardan yola çıkarak medeniyetler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Yorumlar