Üç ilde bugün okullar tatil

Ordu, Giresun ve Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi

Google Haberlere Abone ol
Üç ilde bugün okullar tatil

Kastamonu'nun Azdavay, Ordu'nun Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy, Giresun'un Doğankent ile Güce ilçesindeki okulların tamamı ve Dereli ilçesinde de ilkokul ve ortaokullar tatil edildi.

Ordu ve Giresun'un bazı ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy ilçelerinin tamamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği ifade edilen açıklamada, İkizce ile Altınordu ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise İMKB YBO, Fatih Ortaokulu, Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu ve Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi hariç tüm okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.

Giresun

Giresun'da ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Doğankent ile Güce ilçesindeki okulların tamamı, Dereli ilçesinde de ilkokul ve ortaokullar tatil edildi.

Kastamonu

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde etkili kar yağışı dolayısıyla yarın ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılam açıklamada, kar yağışı nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelindeki tüm okulların 16 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.

Azdavay'da daha önce, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği duyurulmuştu.

Karabük

Karabük'ün Eflani ilçesindeki tüm okullarda kar yağışı dolayısıyla eğitime ara verildiği bildirildi.

İlçede görev yapan hamile ya da engelli kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

190 köy yolu ulaşıma kapal

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 190 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, özellikle şehrin yüksek rakımlı ilçelerindeki köylere ulaşımda aksamalara yol açıyor.


Kar nedeniyle Abana'da 3, Ağlı'da 13, Araç'ta 15, Azdavay'da 21, Bozkurt'ta 21, Cide'de 52, Daday'da 10, Devrekani'de 15, Doğanyurt'ta 7, İhsangazi'de 5, İnebolu'da 13, Seydiler'de 7 ve Şenpazar'da 8 köye ulaşım sağlanamıyor.
Ekiplerin kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürdüğü, hasta ve cenaze bulunan köylere öncelik verdiği öğrenildi.

Yorumlar