TEOG Yerleştirmeye Esas Puanları ne zaman açıklanıyor

TEOG'a giren öğrenciler tercihlerini yapabilmek için tercihlerden önce açıklanan Yerleştirmeye Esas Puanlarını sabırsızlıkla bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
TEOG Yerleştirmeye Esas Puanları ne zaman açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Sonuçlarını öğrenen öğrenciler için şimdi sırada tercih işlemleri var. Öğrenciler tercihlerini yapabilmek için tercihlerden önce açıklanan Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) sabırsızlıkla bekliyor. Peki, TEOG YEP puanları ne zaman açıklanacak? YEP puan hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar...

2017 TEOG YEP PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen Yerleştirmeye Esas Puanları'nın açıklanacağı tarih yaklaşıyor. Tercih işlemlerinden önce açıklanan YEP puanları MEB üzerinden açıklanacak. 2017 TEOG YEP puanları 30 Haziran 2017 tarihinde ilan edilecek.

TEOG YEP PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Puanları sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) resmi internet sitesinde YEP puan hesaplama sistemi bulunuyor. YEP puan hesaplama yapabilmek için öncelikle https://odsgm.meb.gov.tr/ adresine girmeniz gerekiyor. Sitenin anasayfasında üst kısımda yer alan "YEP Hesapla" sekmesine tıkladıktan sonra ekrana gelen pencerede; 1. dönem ortak sınavlar sonuçları, 2. dönem ortak sınavlar sonuçları, 6., 7., ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanını girdikten sonra YEP puanları hesaplanacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.

Yorumlar