LYS soru ve cevapları yayınlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) soru ve cevapları, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı. Adaylar, 10-11 Haziran'da yapılan LYS-4 (sosyal bilimler), LYS-1 (matematik), 17 Haziran'da uygulanan LYS-2 (fen bilimleri) ve LYS-5 (yabancı dil) ile bugün gerçekleşen LYS-3 (edebiyat-coğrafya) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına, ÖSYM'nin internet sayfasından erişebilecek.

Google Haberlere Abone ol
LYS soru ve cevapları yayınlandı

Sonhaberler | Haber Merkezi

LYS sınav soru ve cevapları yayınlandı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. LYS sınav soru ve cevaplarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapıldı.

LYS maratonu, bugün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. 

LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

 ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser" niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni bulunmadan çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı uyarısını tekrarladı.

LYS

Yorumlar