Köy okulu öğrencileri için şehir turu

Mardin'de köylerdeki okullarda okuyan öğrencileri için "Mardin'de Bir Gün" projesi kapsamında şehir turu düzenlendi. Köylü öğrenciler şehirdeki tarihi yerleri gezerek eğlendi.

Google Haberlere Abone ol
Köy okulu öğrencileri için şehir turu

Mardin'in Derik ilçesi köylerinde okuyan öğrenciler için şehir gezisi turu düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Mardin'de Bir Gün Projesi" kapsamında kırsal mahallelerde öğrenim gören öğrencilere yönelik gezi düzenlendi.

Tarihi ve turistik yerleri görmek için Mardin'e gelen Derik ilçesindeki Çayköy İlkokulu ve Midyat ilçesindeki Harmanlı İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'yı makamında ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet eden Sarı, öğretmenlerden öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından öğretmen ve öğrenciler, Mardin Öğretmenevi, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Latifiye Camisi, Kasımiye Medresesi ve alışveriş merkezini gezdi.

OKULLARA BEYAZ BAYRAK SERTİFİKASI

Mardin'deki eğitim faaliyetleri bununla da bitmedi. Ayrıca Mardin'de 481 okula "beyaz bayrak" sertifikası verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle uygulanan, "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri çerçevesinde Mardin'de 481 okul "beyaz bayrak" sertifikası almaya hak kazandı.

Bir otelde düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, eğitim ve sağlıkta sürdürülebilir bir kalkınmayı başarmak için çalıştıklarını söyledi.

Daha yeşil ve temiz bir Mardin için projeler hayata geçirme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Yaman, Mardin'in eğitim seviyesinin yükseltilmesini amaçladıkları belirtti.

Yaman, görevlendirme yapılan belediyelerde hizmetlerin de bu şekilde organize edildiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Bu şehrin büyükşehir ve yerel yönetimler bütçesinin oraya buraya çarçur edilmesine karşıyız. Bu şehrin öğrencilerine, gençlerine, engellilerine, kadınlarına bu harcamayı yapacağız. Hep bu gayrette olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bu yapılan hizmetlerin sürdürebilir hale gelmesi için çalışıyoruz. Sadece okulları temiz tutmuyor, şık hale de getiriyoruz. Hem büyükşehir hem ilçe belediyelerinde hizmetlerimizin büyük çoğunluğu eğitim için organize ediliyor."

Yorumlar