İTÜ Asya’da da başarısını yükseltti

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), En İyi Asya Üniversiteleri arasında da yer alarak başarısını dünya çapında taçlandırdı

Google Haberlere Abone ol
İTÜ Asya’da da başarısını yükseltti

Sonhaberler | Haber Merkezi

‘QS World University Rankings by Subject’ sıralamasında gösterdiği başarılı performasın ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), En İyi Asya Üniversiteleri arasında da yer alarak başarısını dünya çapında taçlandırdı. İTÜ, Times Higher Education (THE), 2017 Times Asya Üniversitesi Sıralamasında, Japonya, Hong Kong, Çin ve Singapur gibi dünyanın en iyi teknik üniversiteleri ile birlikte ilk yüzde yer aldı. 

Dünyanın önde gelen üniversite sıralama kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), 2017 Times Higher Education Asia University Rankings – (Asya Üniversiteleri Sıralamaları) açıkladı. Singapur Devlet Üniversitesinin birinci, Çin Peking Üniversitesi’nin ikinci olduğu ve 300 Asya üniversitesinin değerlendirildiği listede İstanbul Teknik Üniversitesi ilk yüzde yer alarak 79. sıraya yerleşti. Geçen sene listede 91. sırada olan İTÜ, Türkiye’den listeye giren teknik üniversiteler arasında birinci oldu.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ve dünyanın en saygın üniversite sıralamalarından olan “QS World University Rankings by Subject”in 2017 yılı verilerinde de ilk 50’de yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi, dünya ve Asya başarıları ile adından söz ettiren üniversiteler arasında yer aldı.

“Dünyada sıralamalarında İTÜ başarısıyla adından söz ettiriyor”

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün sıralamadaki yerini değerlendirdi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, dünyada üniversiteler arasında yapılan sıralamaların farklı açılardan ele alınmasının önemine dikkat çekti. İTÜ’nün sıralamada geçen yılki yerinin yükseldiğini aktaran Prof. Dr. Karaca, "Potansiyelimiz doğrultusunda yükselmeye devam ediyoruz. Bilim ve teknolojinin ekseninin uzak doğuya kaymakta olduğu düşünüldüğünde Asya üniversiteleri değerlendirme listelerinde yükseliyor olmak farklı bir anlam kazanıyor." dedi.

Türkiye Asya bölgesinde anahtar bir role sahip 

Times Higher Education (THE) sözcüsü Phil Baty, Türkiye’den listeye giren üniversite sayısının her sene arttığını ifade ederek uluslararası standartları yakalayan üniversitelerin başarı sıralamalarının yükseldiğinin altını çizdi. Baty; “Türkiye Asya bölgesinde anahtar bir role sahip, geleceğin potansiyel 7 eğitim ülkesi arasında yer alıyor. Bu yıl üniversitelerin araştırmalara ayırdıkları bütçelerin arttığını görüyoruz. Asya bölgesinde üniversitelerin başarısının altında çeşitlilik ve rekabetçi yapı yatıyor, Türkiye de bu alanlarda çalışmalarını sürdürerek bu başarıyı sürekli kılmaya çalışıyor” dedi.

13 farklı performans değerlendirildi

Asya’da bulunan 300 üniversiteyi sıralayan THE Asia University Rankings, Dünya Üniversiteleri sıralamasıyla aynı kriterleri kullanmakla beraber Asya’daki üniversitelerin karakteristik özelliklerini yansıtabilmek için öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm alanlarında 13 farklı performans göstergesine göre değerlendiriliyor.

Yorumlar