İstanbul'da kar tatili ilan edilecek mi?

İstanbul'da kar tatili ilan edilip edilmeyeceği merak konusu olurken, uzmanlar sokak aralarındaki karların ilçe belediyeleri tarafından temizlenmemesi halinde kar tatilinin gündeme gelebileceğini söylüyor. Normal şartlarda kar yağışının yarın etkisini azaltması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar tatili ilan edilecek mi?

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul'da geçe hafta başından itibaren sık sık uyarısı yapılan kar yağışı, Cuma akşamı ani bir şekildi bastırdı. Çatalca ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 110 santimetreyi geçti. Yoğun kar yağışı etkisini dün gece yarısından itibaren yitirmeye başladı; ancak yine de öğrencilerin gözü kulaığı İstanbul valiliğinde. Öğrenciler İstanbul'da okullar tatil edilecek mi, edilmeyecek mi? diye merak ediyor. Konunun uzmanları pazartesi günü İstanbul'da okulların tatil edilmesi için normal şartlarda bir gerekçe bulunmadığını ancak ilçe belediyelerinin ara sokakları temizlememesi halinde buzlanma oluşacağını bunun da okulların tatil edilmesine neden olabileceğini belirtiyor. 

İstanbul'da Cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirdi. Kar yağışı hafif şekilde devam ederken tatil haberi bekleyen öğrenciler, "İstanbul’da 9 Ocak Pazartesi günü - yarın okullar tatil edilecek mi?" sorusunu dile getirmeye devam ediyor...

İki gün önce başlayan kar yağışının İstanbul'da aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günleri ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor. Köprü altlarında oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken Büyükşehir Belediyesi, sürücüleri elektronik tabelalara yazılan yazılarla uyardı Anadolu yakasında hava sıcaklığı -5 dereceye kadar düştü.

ARA SOKAKLAR TEMİZLENMEZSE İSTANBUL'DA TATİL İLAN EDİLEBİLİR

Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu dün şunları söylemişti: Kar yağışı bu geceye doğru İstanbul'da etkisini kaybedecek, yarın (bugün) tekrar hafif artış var, fakat doğuya çekilmesi ve havanın açmasıyla yerdeki kar buza dönüşecek. Problem ara sokaklarda. İlçe belediyeleri üzerine düşeni yapıp kendi yollarını temizlemeli. Herkesin büyükşehir belediyesinin arkasına sığınmaması gerekiyor. Normalde tatil olmaması lazım ama herkes üzerine düşeni yapmazsa okullar tatil edilebilir, tabii karar yetkili mercilerde.

Kentte dün akşam saat 17:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle belirtildi:

-Çatalca-Subaşı: 110 cm

-Arnavutköy: 60-65cm

-Büyükçekmece, Sultangazi: 55-60cm

-Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Ggaziosmanpaşa 45-50 cm

-Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 40 cm

-Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:30-35 cm

-Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece: 25 cm

-Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 20cm

-Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 15-18 cm

-Pendik, Kartal, Tuzla: 10 cm

Yorumlar