Karne notları ve devamsızlık durumu e-okul sistemine yüklendi

Karneleri almaya 4 gün kala veliler öğrencilerinin notlarını merak ediyor. Okul yönetimleri öğrencilerin not ve devamsızlık durumunu gösteren bilgileri sisteme yüklemeye başladı. Öğrencilerin notlarını online görmeye yarayan veli bilgilendirme sistemine e-devlet üzerinden giriş yapabilmek mümkün.

Google Haberlere Abone ol
Karne notları ve devamsızlık durumu e-okul sistemine yüklendi

Sonhaberler | Haber Merkezi

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi Cuma günü sona eriyor. Birinci dönemin sonu yaklaşırken okul yönetimleri de öğrencilerin not ve devamsızlık durumunu gösteren bilgileri e-okul sistemine yüklemeye başladı. Öğrencilerinin kimlik numaraları, okul numaralarını bilen veliler öğrencilerinin notlarını ve devamsızlık durumlarını görebiliyor. Sistem bugün itibariyle erişime açılmış durumda.

2018 yılı ilk yarının bitmesine çok az zaman kaldı. E-devlet üzerinden de giriş yapılabilen e-okul sistemi velilerin öğrencileri hakkında bilgi edinmesini sağlıyor. Öğrencilerinizin devam devamsızlık bilgilerini de görebildiğiniz e-okul sisteminde not hesaplaması yaparak öğrencinizin belge alıp almadığını görmeniz de mümkün.

E-OKUL ÖĞRENCİNİZİN NOTLARINI GÖREBİLİRSİNİZ

2018 Yarıyıl tatiline çok az bir süre kala öğrenciler takdir ve teşekkür hesaplaması yapabiliyor ve hangi belgeyi alacaklarını görebiliyorlar. MEB tarafından öğrencilerin hizmetine sunulan 2018 e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile sizler de karne notlarınızı görebilirsiniz. Okul öncesinde 1 milyon 466 bin 409, ilköğretimde 10 milyon 657 bin 534, ortaöğretimde 5 milyon 849 bin 970 öğrenci olmak üzere toplam 17 milyon 973 bin 913 öğrenci, cuma günü karne aldıktan sonra iki haftalık yarıyıl tatiline girecek.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan 1 milyon 66 bin 68 öğretmen de iki hafta dinlenme fırsatı bulacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

2018 YILI SINAV TAKVİMİ

Bu yıl ilk defa uygulanacak, merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Haziran'da yapılacak. Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS'nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 23 Haziran'da, 2. oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ

Öğrencilerin sınavda aldıkları puanlar doğrultusunda oluşan performans grafiğine göre, alınacak notlar ve bu notlara karşılık olan dereceler şu şekildedir;
85,00 – 100 puan aralığı pekiyi,
70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,
60,00 – 69,99 puan aralığı orta,
50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,
0 – 49,99 puan aralığı geçmez olarak kabul edilir.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Yıl sonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamı ve bu derslerin haftalık ders saatlerine bölünmesiyle elde edilen puandır. 
Naklen gelen öğrenciler için yılsonu başarı puanı hesaplama işleminde yeni oluşacak olan haftalık ders saat sayısı toplamı esas alınır. Yılsonu başarı puanının hesaplanmasında bölme işleminde, virgülden sonra gelen iki basamak yürütülür. 
Öğrencilerin sınavları, projeleri, uygulamaları, performans çalışmaları için 100 puan üzerinden değerlendirme gerçekleştirilir. Değerlendirme işleminden sonra öğrencilerin aldıkları sonuçlar e-Okul sistemine girilir.

Yorumlar