Bakan Zeybekci'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

- "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Zeybekci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin bundan 94 yıl önce zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen ümidini kaybetmeden Cumhuriyeti kurduğunu hatırlattı.

Milletin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sayesinde ilan edilen Cumhuriyetin Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktası olduğuna işaret eden Zeybekci, halkın bağımsızlığından asla taviz vermeyerek, inanç ve kararlılıkla istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandırdığını bildirdi.

Zeybekci, istiklal mücadelesiyle büyük bir destan yazan Türk milletinin 15 Temmuz 2016'da da yeni bir istiklal ve istikbal destanına imza attığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları büyük bir kararlılık ve azimle bozan milletimiz, bağımsızlık ve istiklalimize vurulmak istenen zincirleri, istikrar ve ekonomimizi sekteye uğratma girişimini görmüş ve bu hainlere büyük bir ders vermiştir. Türk milleti, 15 Temmuz’da tankların, bombaların ve silahların, cumhurun gücü karşısında etkisiz kaldığını herkese bir kez daha göstermiştir.

Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyet hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." ​

Yorumlar