Yunanistan'ın Kefalonya Adası'nda ikinci deprem

Yunanistan'ın İyonya Denizi'ndeki Kefalonya Ada'sında geçen hafta meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bugün sabaha karşı 5.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'ın Kefalonya Adası'nda ikinci deprem

Yunanistan'ın İyonya Denizi'ndeki Kefalonya Ada'sında geçen hafta meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bugün sabaha karşı 5.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Hafif çaplı hasarın meydana geldiği depremde yaklaşık 10 kişi hafif şekilde yaralandı.

Geçen hafta Kefalonya adasında 5.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından bu sabah saatlerinde de 5.7 büyüklüğünde yeni bir deprem daha meydana geldi. Deprem civar bölgeler ile Batı Yunanistan'da da hissedildi. Geçen hafta meydana gelen depremde küçük çaplı yaralanmalar meydana gelmiş, 500 ev için oturulamaz raporu verilmişti. Bu sabah meydana gelen depremde ise 10 kişinin hafif şekilde yaralandığı açıklanırken; liman, onlarca ev ve kamu binasında ise camların kırılması, kiremitlerin düşmesi, çatı ve sıvanın zarar görmesi, ev içindeki eşyaların devrilmesi gibi küçük çaplı hasar ihbarı yapıldığı açıklandı. Bu arada artçı depremlerin sürdüğü bildirildi.

Başbakan Antonis Samaras'ın talimatı sonrası 3 bakan deprem bölgesine hareket ederken, ordunun da depremzedeler için yardım faaliyetine başladığı açıklandı.
CİHAN

Yorumlar