Yunanistan'da öğretmenler kendilerini zincire vurdu

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün kamu sektöründe ilan edilen 24 saatlik grev kapsamında gösteri düzenleyen binlerce kişi, hükümeti protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da öğretmenler kendilerini zincire vurdu

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün kamu sektöründe ilan edilen 24 saatlik grev kapsamında gösteri düzenleyen binlerce kişi, hükümeti protesto etti. Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu’nun (ADEDY) çağrısı ile gerçekleşen grev, 19-20 Mart tarihinde bu defa 48 saat olarak tekrarlanacak.

Yunanistan’da kamu çalışanlarına yönelik 24 saatlik genel grev ilan edildi. Kamu sektörü sendikasının çağrısı üzerine gerçekleşen grev kapsamında Atina’da bir gösteri gerçekleşti. Şehir merkezine yakın bir meydanda toplanan çok sayıda kamu çalışanı, daha sonra parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı’na yürüdü.

Eylemci grup, ellerinde hükümeti, Troyka’yı ve AB’yi protesto eden afiş ve döviz taşıdı. Uzun süre slogan atıldı.

ADEDY Sendikası, hükümetin bu akşam parlamentodan geçirmeyi hedeflediği yasal düzenleme ile ‘kamu tüzel kişiliği’ kapsamındaki kuruluşları kaldıracağını, bunu protesto ettiklerini belirtti. Bu kararın acilen çok sayıda memurun işsiz kalmasına ya da açığa alınmasına sebebiyet vereceğini açıklayan ADEDY, ayrıca memur performansını ölçmeyi amaçlayan yeni sistemin de aslında daha çok kişiyi işsiz bırakmaya yarayan bir aygıta dönüştürüleceğini savundu.

Bu arada işsiz kalan eğitimciler ise parlamento kapısı önünde toplanarak protesto eylemlerinde bulundu. Bazı öğretmenlerin parlamento önüne yerleştirilen polis korkuluklarına kendilerini zincirledikleri görüldü.

Öğretmenlerden önce aynı yerde toplanan temizlik sektörü çalışanları ise yanlarında getirdikleri süpürge, sünger, paspas ve kovaları havaya kaldırarak, hükümet ile Troyka’nın temizlenmesi gerektiği mesajını verdi.

Grev kapsamında okul bekçileri de işsiz kalmalarını protesto etti.

Selanik’te de irili ufaklı çok sayıda grup, bir araya gelerek hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti.

Bu arada kamu sendikası ADEDY, 19-20 Mart tarihlerinde bu defa 48 saatlik greve gideceğini duyurdu. CİHAN

Yorumlar