Yunanistan'da genel grev sorunsuz sona erdi

Yunanistan’da özel ve kamu sektörü çalışanları 24 saatlik genel greve gidildi. Ülkenin en büyük iki sendikası GSEE (Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ile ADEDY (Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu), Atina merkezinde büyük bir gösteri düzenl.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da genel grev sorunsuz sona erdi

Yunanistan’da özel ve kamu sektörü çalışanları 24 saatlik genel greve gidildi. Ülkenin en büyük iki sendikası GSEE (Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ile ADEDY (Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu), Atina merkezinde büyük bir gösteri düzenledi.

Yunanistan’da bugün gerçekleşen genel grev nedeniyle kamu hizmetlerinde problemler yaşanırken, Atina merkezindeki caddeler trafiğe kapatıldı. Yunan parlamentosuna yürüyen yaklaşık 25 bin özel ve kamu sektörü çalışanı, “Sefalet ve otoriterlik memorandumlarına hayır” sloganları attı. Sendikalar, parlamentoya verdikleri bildiride, “AB ve Yunan hükümetine, Yunanların Güney Avrupa’nın yerlileri olmadığını, Yunanistan'ın AB’nin muz cumhuriyeti olamayacağı mesajını veriyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Göstericiler, AB ve Yunan hükümetini protesto eden döviz ve flamalar taşıdı.

Hastanelerde sadece acil vakalara bakılırken, eczaneler de kapalı kaldı. Grev sebebiyle ülkenin bütün limanlarında hizmetler askıya alındı. Banka ve belediye çalışanları, öğretmen ve öğretim görevlileri de greve destek verdi.

Sendikalar, kamu sektöründeki işten çıkarmalar, yedeğe çekme ve özelleştirmelere karşı olduklarını buyurdu. Sigorta kurumlarının güçlendirilmesi ve kamu borcunun kırpılması da talepler arasında yer aldı.

Grev sorunsuz sona ererken, Atina merkezindeki cadde ve yollar da trafiğe açıldı.

Ülkenin diğer büyük şehirlerinde de çeşitli gösteri ve eylemler yapıldı. CİHAN

Yorumlar