Yunanistan, 2014'e AB dönem başkanlığı coşkusuyla girdi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da sokaklara dökülen binlerce vatandaş, 3 yıldır süren ekonomik krize rağmen 2014’ü coşku ile karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan, 2014'e AB dönem başkanlığı coşkusuyla girdi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da sokaklara dökülen binlerce vatandaş, 3 yıldır süren ekonomik krize rağmen 2014’ü coşku ile karşıladı. Ülkenin sembolü Akropolis eteklerinden atılan havai fişekler, renkli görüntüler oluşturdu.

Ekonomik kriz gerekçesiyle önceki yıllarda sönük geçen başkentteki yılbaşı kutlamaları, Yunanistan’ın Avrupa Birliği dönem başkanlığını üstlenmesi sebebiyle bu yıl coşkuluydu. Atina Belediyesi, aralık ayı boyunca yüzden fazla etkinlik düzenledi. Şehrin ana caddeleri ışıklı tabelalarla donatılırken, Sintagma Meydanı da süslendi.

Festivali andıran onlarca program düzenleyen belediye, 2013'ün son gününde ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturdu. Küçük müzik grupları da düzenledikleri konserlerde canlı performans sergiledi. Atina Belediyesi Senfoni Orkestrası, şehrin farklı meydanlarında konserler verdi. Evsiz ve çocuklara yönelik çok sayıda yardım kampanyası düzenlendi. Çok sayıda seyyar satıcı tezgâh başında müşteri bekledi.

Yeni yıla saatler kala Atina Belediyesi’nin Akropolis eteklerinde hazırladığı festival alanında toplanan aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu genç yaşlı binlerce vatandaş, saatlerin 00:00’ı göstermesiyle başlayan havai fişek gösterisini izledi. Renkli görüntüler yaklaşık 5 dakika sürdü.

Başta Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas olmak üzere Başbakan Antonis Samaras ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, 2014 yılının kalkınma ve umut yılı olacağı mesajını verdi. CİHAN

Yorumlar