Yolsuzlukla yargılanan Pakistan'ın eski cumhurbaşkanı, bir davadan beraat etti

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, hakkında açılan 5 yolsuzluk davasından birinde beraat etti. Başbakanlık binasında Polo sahası inşa etme ile ilgili davada mahkeme Zerdar’yi suçsuz buldu.Mahkeme, eski cumhurbaşkanı ile ilgili...

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzlukla yargılanan Pakistan'ın eski cumhurbaşkanı, bir davadan beraat etti

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, hakkında açılan 5 yolsuzluk davasından birinde beraat etti. Başbakanlık binasında Polo sahası inşa etme ile ilgili davada mahkeme Zerdar’yi suçsuz buldu.

Mahkeme, eski cumhurbaşkanı ile ilgili beraat kararının delil yetersizliğinden dolayı alındığını açıkladı.

ZERDARİ HAKKINDA 4 AYRI YOLSUZLUK DAVASI DAHA BULUNUYOR

Zerdari hakkında, suikasta kurban giden eşi Benazır Butto’nun ikinci başbakanlığı döneminde İsviçreli Cotecna şirketinin ülkesine yapacağı 130 milyon dolarlık ithalat için gelirin yüzde 6'sı karşılığında anlaştığı iddiası da yer alıyor.

Bu iddianın yanı sıra eski cumhurbaşkanı hakkında, ARY şirketine altın ve gümüş ithalatı için verdiği ruhsattan dolayı devlet hazinesinin zarara uğraması, Rusya ve Polonya ile yapılan traktör alımı anlaşmasında Tarım Kalkınma Bankası ve devlet bankalarının zarara uğraması ve Pakistan’da çeşitli alanlarda sevkiyat yapan SGS şirketinden rüşvet alındığı ile ilgili davalar bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar