Yetim liderin ülkesi Benin'e uzanan yardım eli

Kimse Yok Mu Derneği, kendisi de yetimhanelerde büyümüş olan Devlet Başkanı Bon Yavi’nin ülkesi Benin'de yüzlerce yetimin Ramazan sevincini paylaştı. Ülkenin Cotonou şehri ve yüzen köy Ganvie’de Ramazan ve Yetim Organizasyonu gerçekleştiren...

Google Haberlere Abone ol
Yetim liderin ülkesi Benin'e uzanan yardım eli

Kimse Yok Mu Derneği, kendisi de yetimhanelerde büyümüş olan Devlet Başkanı Bon Yavi’nin ülkesi Benin'de yüzlerce yetimin Ramazan sevincini paylaştı. Ülkenin Cotonou şehri ve yüzen köy Ganvie’de Ramazan ve Yetim Organizasyonu gerçekleştiren dernek, Afrikalı yüzlerce çocuğun düzenlenen etkinliklerle yüzünü güldürdü. Organizasyon bitiminde aldıkları sıcak yemeklerle iftar eden Beninli yetimler, Türkiyeli yardımseverlerin kendileri için aldığı hediyelerle unutamayacakları bir gün yaşadı.

Her gün yüzlerce kişiye ulaşarak Ramazan’ın bereketini paylaşan Kimse Yok Mu gönüllüleri, Ramazan boyunca Benin’de 10 farklı şehirde, üst düzey yetkililerin de iştirakiyle 10 bin aileye gıda yardımı ulaştırdı; ayrıca yine 10 bin iftar yemeği verdi. Düzenlenen etkinlik kapsamında, hayatlarında ilk kez kuklalarla tanışan yetim çocuklar, dans edip, kendi kuklalarını yaparak eğlendi.

Benin’de yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere hediye, iftar ve gıda paketi dağıtımının bir kısmında yer alan Kimse Yok Mu Başkan Yardımcısı Ayşe Özkalay yetim çocuklara hitap ederek “Şimdi siz düşünüyorsunuz ki biz sizlere bir şeyler vereceğiz ve sizi mutlu edeceğiz. Aslında sizler bizi mutlu edeceksiniz çünkü hayattaki en kıymetli şey bir başkasının yüzündeki gülümsemenin sebebi olmaktır. Ve ben şu anda benden ayrılmayan şu ufaklığın ve sizlerin yüzündeki gülümsemeyi gördüğüm zaman diyorum ki iyi ki gelmişim. Kardeşlik sadece kan bağıyla olmuyor, kardeşlik bazen zorlukları birlikte göğüsleyerek, bazen bir yetimi sevgiyle kucağınıza alarak paylaşılan sevgi demektir. Hepimizin kardeş olduğuna inanıyorum, hep birlikte olalım.” dedi.

CİHAN

Yorumlar