Yeşiller, küskünleri ve yeni kitleleri kazanmak istiyor

Almanya'da Yeşiller/Birlik 90 partisi, iki günlük Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası ‘Berlin Deklarasyonu’nu yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeşiller, küskünleri ve yeni kitleleri kazanmak istiyor

Almanya'da Yeşiller/Birlik 90 partisi, iki günlük Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası ‘Berlin Deklarasyonu’nu yayınladı. Partinin eşbaşkanları Cem Özdemir ve Simone Peter, bu yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu, üç eyalet ve belediye seçimlerine yönelik fikir teatisi ve planlamada bulunduklarını açıkladı.

Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) oluşan Büyük Koalisyon hükümetini eleştiren parti başkanları, Yeşiller’in Federal Meclis’te fikir üreten muhalefet olmayı, ayrıca yedi eyalette hükümet ortaklığını Eyalet Temsilcileri Meclisi’nde (Bundesrat) de bilinçli kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Özdemir ve Peter geçen seneki seçimi de değerlendirdiklerine dikkat çekerek, hep Yeşiller’i seçen ancak bu seçimde kendilerine yüz çeviren seçmenlerini geri kazanmak istediklerini anlattı. Yeşiller'in çevreyi koruma, enerji değişimi ve vatandaşların haklarını koruma gibi ana konulara ağırlık vereceğini vurgulayan parti yöneticileri, bu şekilde yeni seçmenleri de kazanma imkanlarının büyük olduğunun altını çizdi.

Büyük Koalisyon’u ülkeyi ve toplumu ilgilendiren büyük meselelere el atmamakla eleştiren Özdemir ve Peter, özellikle hükümetin yenilenebilir enerjiye geçiş konusunu sekteye uğratacağını, kömürden elde edilen enerjiye ağırlık verdiklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar