Yemen'de Cumhurbaşkanı Yanlıları Havalimanını Kontrol Altına Aldı

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Güney Halk Komiteleri'nin, Aden Havalimanı'nda kontrolü tamamen sağladığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de Cumhurbaşkanı Yanlıları Havalimanını Kontrol Altına Aldı

Güney Halk Komiteleri'nden yapılan izahatda, Aden Havalimanı'nın kontrolünün tümüyle ellerinde olduğu, havalimanı etrafında Husilere bağlı güçlerin bastırıldığı ve şehirde sükunetin hakim bulunduğu duyuruldu.

Açıklamada bununla birlikte dün akşam taraflar içinde yaşanan şiddetli çatışmalarda 10 Husi militanı ile Halk Komiteleri'ne bağlı silahlı 6 insanın hayatını kaybettiği söylendi.

Görgü tanıkları da kente sükunetin hakim olduğunu aktardı.

ŞEBVA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Öte yandan ülkenin güneyindeki Şebva ilinde Husi Ensarullah örgütü militanları ile Hadi yanlısı kabileler içinde şiddetli çatışmaların yaşandığı söylendi.

Yerel kaynaklardan tahsil edilen bilgiye göre, Şebva vilayetinin Beyhan ilçesinde çıkan şiddetli çatışmalarda kabile mensupları, Husilere ilişkin bir vasıtası ele geçirerek içindeki militanları tutsak aldı.

Kentte dün 4 Husi militanı ile kabilelerin safında Husilere karşı çatışan bir kadının hayatını kaybetmesi ve 3 insanın de yaralanmasına sebep hadise olayların üstüne bugün çatışmaların şiddetlendiği anlatım edildi.

Yemen'in güneyindeki vilayetlerde devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husiler'e bağlı güçler ile ayrılıkçı Güney Hareketi'ne bağlı silahlı kuvvetler ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen güçler içinde çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar