Yemende çatışma: 11 ölü

Sana ve Taiz'de çıkan çatışmalarda 9'u yönetim karşıtlarından olmak üzere 11 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Yemende çatışma: 11 ölü

Yemen'in Sana ve Taiz illerinde, yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda, 9'u yönetim karşıtlarından 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) başkent Sana'daki basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ulusal ordu ve HDG'nin, Husiler ile Salih yanlılarının, Nehem ilçesindeki El-Beyad Dağı'nda düzenlediği saldırıyı püskürttüğü belirtildi.

Söz konusu bölgede çıkan çatışmada yönetim karşıtlarından 9'unun öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, ulusal orduya mensup iki askerin de çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği kaydedildi.

Öte yandan, HDG komutanlarından İbrahim el-Caferi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husilerin dün gece Taiz kentindeki El-Halva ve Er-Rabii tepeleri ile Han Dağı çevresinde hükümet güçleri ile HDG'ye ait mevzilere saldırdığını söyledi.

Caferi, birkaç saat süren çatışma sonucu saldırının püskürtüldüğünü belirterek, sayısı hakkında bilgi vermeksizin iki taraftan da ölülerin olduğunu aktardı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlılarıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Yorumlar