Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi:

"Yemen hükümeti, gelecekte yaşanabilecek çatışmaların tohumlarının taşınmadığı barış çabalarına olumlu yanıt veriyor"

Google Haberlere Abone ol
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi:
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi, "Yemen hükümeti, gelecekte yaşanabilecek çatışmaların tohumlarının taşınmadığı barış çabalarına olumlu yanıt veriyor" dedi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, 6 Ağustos'ta durdurulan Yemen barış müzakerelerinin yeniden hayata geçirilmesini ele almak üzere Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh Ahmed ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldi.

Hadi görüşmede hükümetin gelecekte yaşanabilecek çatışmaların tohumlarının taşınmadığı ve BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararı, Körfez girişimi ve ulusal diyalogda alınan kararlar temelinde harcanan barış çabalarına olumlu yanıt verdiğine dikkati çekti.

Hadi, BM temsilcisi Ahmed'in yanı sıra ülkesinde istikrar ve barışın sağlanması için çalışan uluslararası toplumun çabalarını takdir ettiğini kaydetti.

BM Temsilcisi Ahmed de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Yemen'deki krizin çözümü için "Husilerin de katıldığı ulusal birlik hükümeti oluşturulması, Husilerin Sana'dan çekilmesi, ülkedeki ağır silahların üçüncü bir tarafa teslimini" içeren planını hatırlatarak, bu planın Körfez girişimi ile BM ve ulusal diyalog kararlarını esas aldığını söyledi.

Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresini (GPC) temsil eden heyet, dün Umman'ın başkenti Maskat'ta BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile bir araya gelerek, barış müzakerelerinin hazırlıklarını görüşmüştü.

Heyetin barış müzakerelerine devam etme konusunda nihai onay vermediği ve görüşmelerden bir sonuç çıkmadığı belirtilmişti.

Yorumlar