Yaşar Kaya: Üç ay içerisinde Türkiye'ye döneceğim

Kapatılan Demokrasi Partisi'nin (DEP) Kurucu Genel Başkanı Yaşar Kaya, 21 yıl sonra Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yaşar Kaya: Üç ay içerisinde Türkiye'ye döneceğim

Kapatılan Demokrasi Partisi'nin (DEP) Kurucu Genel Başkanı Yaşar Kaya, 21 yıl sonra Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 ay içerisinde ülkeye dönerek ifade vermesi halinde ilahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan sanık Yaşar Kaya ve iki arkadaşına tutuklamama güvencesi vermişti.

Cihan Haber Ajansı, Almanya'da "siyasi mülteci" statüsünde yaşayan ve 1994'te kapatılan Özgür Gündem gazetesinin sahibi de olan Yaşar Kaya'ya telefonla ulaştı.

Yaklaşık 21 yıldır Türkiye dışında yaşadığını söyleyen Yaşar Kaya, mahkeme kararını olumlu karşıladığını ifade etti. Almanya'daki bir hastanede tedavisi devam eden Yaşar Kaya, Türkiye'ye hemen dönemeyeceğini fakat 3 aylık süreyi değerlendirmek istediğini söyledi. Kaya, "Mahkeme olumlu bir karar verdi. Ben de tedavi sürecim tamamlanınca Türkiye'ye ifade vereceğim. Sonra serbest kalacağız." dedi.

Sanık avukatlarının talebi üzerine mahkeme, sanıkların sağlık durumlarını ve yaşlarının ilerlemiş olmasını dikkate alarak bu kararı vermişti.

"Sürgündeki Kürt Parlamentosu" eski başkanı da olan 74 yaşındaki Kaya, hükümetin demokratik açılım çalışmalarının başlatıldığı dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iki kez mektup göndermiş Türkiye'ye dönmek istediğini bildirmişti.

Kürt siyasi tarihinde karanlık noktaların ortaya çıkması için mücadele eden Kaya, Abdullah Öcalan'ın İmralı'ya gelişiyle birlikte Ergenekon'un Kürt ayağının da ortaya çıktığını dile getirmişti. CİHAN

Yorumlar